Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Utólag kirobbant telekvita

Az ellenzék szabálytalannak, a városvezető koalíció jogszerűnek tartja az uszoda fejlesztési területéből elvett ingatlan értékesítését. Az eladásra a közgyűlés még tavasszal rábólintott, a Polgári Összefogás azonban a legutóbbi közgyűlésen is törvénytelenséget emlegetett.
Sopron képviselő-testülete még áprilisban szavazott arról, hogy értékesíti az uszoda mellett található 1.143 négyzetméteres telekrészt, mely a strand fejlesztési területe volt, de évek óta nem használta senki. Vevőként három kft. jelentkezett, melyek közül az egyikben 25 százalékos üzletésszel Vámosi Tibor szabad demokrata képviselő is tulajdonos.

– Minden jogi fórumnak elkerülte a figyelmét, hogy az ingatlan korlátozottan forgalomképes telekként szerepel Sopron vagyonrendeletében – mondja Abdai Géza, a Polgári Összefogás frakcióvezetője. Ám erre csak a vagyonrendelet augusztus végi módosításakor derült fény. Abdai Géza szerint az eladás tárgyalásakor az ellenzék etikai megfontolásból ellenezte az ingatlan értékesítését, most jogellenesnek is tartja. Az ellenzéki frakcióvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy annak idején a Fidesz név szerinti szavazást kért. Akkor is kiderült, a koalíció igennel, az ellenzék nemmel szavazott. Vámosi Tibor nem vett részt a voksolásban.

– Minden jogszerű volt – válaszolja Hruby József alpolgármester a Polgári Összefogás vádjára. – Az előterjesztés átment a jogi bizottság és a hivatal jogászainak szűrőjén is – emlékeztet az alpolgármester, aki szerint nem szakmai érvekről, politikai támadásról van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia technológia a soproni szőlőkben

A Sop-Vin balfi présházánál csütörtök a gazdák jelenlétében mutatták be azt a szőlőkombájnt, amely a… Tovább olvasom