Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Útkarbantartáshoz készülődnek Muckon

Az egykori mucki határőrőrs területén nemrég komoly mennyiségű zúzottkő-halmokat raktak le. Útkarbantartáshoz készülődik a Taeg Zrt.

Kovacsics László soproni olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy az egykori mucki határőrőrs ingatlanára többtonnányi zúzott követ raktak le. „Jó lenne, ha történne valami előrelépés a leromlott állapotú őrssel, de építésre utaló táblát nem láttam az ingatlanon" – tudatta.

Előkészületek zajlanak az erdei utak javítására. Fotó: Kovacsics László
Előkészületek zajlanak az erdei utak javítására. Fotó: Kovacsics László


A Kisalföld utánajárt: kiderült, a zúzott követ a Taeg Zrt. rendelte meg, útkarbantartás kezdődik a napokban. – Az erdőgazdaság mintegy harmincmillió forintos önerős beruházásaként idén a János-pihenői, továbbá a Büdös-kúti úton és környékén javítja zúzalékterítéssel az utakat, megszüntetve a kátyúkat – közölte Kiss József, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese.

– A makadám- utak minősége ezáltal jelentősen javul, és az erdei szállítások mellett alkalmasabbá válik a gyalogos és a kerékpáros turizmusra is. A nyár folyamán tervezzük még az úgynevezett Ultrák oldali út egy szakaszának a felújítását.

Itt egy közel két kilométeres útszakaszt javítunk, egy részét felületi zárással, másik részét pedig új aszfaltréteg terítésével, ami szintén jó hír a kirándulók számára. A makadámutak javítását az elkövetkezendő hetekben, az Ultrák oldali út munkáit augusztus 20-ig tervezzük elvégezni.

Az útkarbantartási feladatokat a Síkvidéki Erdészet területén folytatjuk, ahol a nyár során a kavicsos útjaink kátyúzását végezzük el. A Taeg Zrt. folyamatosan, minden évben kiemelt figyelmet fordít a kezelésében lévő utak karbantartására, így ezt a munkát jövőre is folytatjuk. Lehetőségeinket a rendelkezésre álló anyagi források határozzák meg. Sajnos még a turizmus által igénybe vett útjainkon is csak önerőre támaszkodhatunk. 
   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kápolnát épít, csőszkunyhót újít fel

Hidegség nagy lokálpatriótája Grubits János, a nevezetes Toronhegyi Pajta tulajdonosa idén is… Tovább olvasom