Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Útjavítások egész éven át

Sopron - Évről évre több javítás szükséges, hogy a soproni utak felszínét valahogyan közlekedésre alkalmassá tegyék. A probléma azonban a mélyben, vagyis az alapoknál kezdődik.
Szokásos tavaszi kép: az utcákon útkarbantartók dolgoznak, hogy eltüntessék a tél nyomait és kijavítsák a kisebb-nagyobb gödröket. Azonban azok az utcák, amelyeket ma megjavítanak, néhány hónap múlva újra meghibásodnak. Nem azért, mert a munkások hanyagul dolgoznak, hanem azért, mert hiába a felületi javítás, ha az útalap nem bírja a terhelést.

– A legtöbb utca alapja a hetvenes-nyolcvanas években vagy korábban készült, s minden bizonnyal nem a mai forgalomra tervezték – tudtuk meg Kovács Antaltól, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. útkarbantartási részlegvezetőjétől. – Ennek következménye, hogy gyakorlatilag folyamatosan kátyúzunk, hiszen az útszerkezetek teljes cseréje rendkívül sokba kerülne. Tavasszal intenzívebb a munka, először az autóbuszok nyomvonalát hozzuk helyre, illetve a legsürgetőbb feladatokra összpontosítjuk erőnket. Jelenleg a Jereván-lakótelepen dolgozunk, a Faraktár, a IV. László és a Juharfa utcában. Azokon a helyszíneken – például az Uszoda, a Paur Iván vagy az Ady Endre úton –, ahol még várat magára a csatornázási program, csak a legszükségesebb javításokat végezzük el, hiszen felesleges pénzkidobás lenne az alaposabb helyreállítás.

A holding munkatársai jelenleg a Jereván-lakótelepen végzik az évről évre megismétlődő útjavításokat. Fotó: Magasi Dávid
A holding munkatársai jelenleg a Jereván-lakótelepen végzik az évről évre megismétlődő útjavításokat. Fotó: Magasi Dávid

Tény, hogy régiek a soproni utak, de például a Csatkai utcára is – amely tíz éve újult meg – marásos kátyúzás vár. Ennek két oka lehet: vagy nem erre a forgalomra tervezték, vagy az akkori kivitelezők végeztek hanyag munkát.

Olvasóink írták

 • 7. orgona 2008. április 20. 00:24
  „Soprnba mindent csak foltoznak eveken keresztül!Az utakat mar reg megkellett volna csinalni, de amilyenek az utak olyan a vezetöseg is!Sajnos minden igy müködik Magyarorsagon!!!!!”
 • 6. FREDDY/S 2008. április 12. 10:22
  „Ismétlés a hiányos tudás gyakorlása, nemde..”
 • 5. Job 2008. április 11. 14:36
  „Amíg évről évre zsíros megrendelést kell biztosítani a haver útépítő cégének, addig hülyék lennének normálisan megcsinálni. A rádióban hallottam, hogy az ilyen munkákra 1 év a garancia. Siralmas. Ezt kellene 20 évre emelni és egyből európai útjaink lennének.”
 • 4. Attila. 2008. április 11. 12:28
  „Miért van az,hogy ahol eddig gödör volt ott a javítás után púp van.Tényleg ilyen nehéz egy szintbe hozni,vagy egyszerűen sz..rnak rá?”
 • 3. Zsiguli 2008. április 11. 12:28
  „Semmit sem ér a todozás foltozás Sopron Város utjain. Nincs arra
  illetékes aki az útak javítást felüygelje, ellenőrizze. Véget kellene vetni, hogy a város vezetői lakásai felé vezető útakat javítják ki a többi pedig érintelenűl marad. A Csngery utca is járhatalan. Ki fizeti meg a hépkocsik lengéscsillapítónak javításait. Talán a Városvezetés?”
 • 2. papesz 2008. április 11. 11:02
  „merre kerülsz,mert már a bánfalvi út is járhatatlan ,nem beszélve a vasúti átjáróról ,ahol akkor a gödör van ,hogy az már életveszélyes”
 • 1. yello 2008. április 11. 08:48
  „Tóni!
  Én azt mondom nagyobb részben a hanyag kivitelezés az oka. Nekem senki nem mondja, hogy ha az úthasznélati viszonyoknak megfelelő rétegrend, tömörítés, aszfalt kerül lefektetésre, akkor pár hónap múlva megsüllyed egy út. Nektek adott keret áll rendelkezésre, fix amit az alvállalkozónak fizettek, az más kérdés, hogy ő a kivitelezés során elsumákol ezt-azt, végül is nem állhat minden helyreállítás mellet egy műszaki ellenőr. Viszont megbízhatóbb vállalkozókra kell bízni a munkákat.
  Ja, még valami: az Ady Endre megint csak a "legszükségesebb" javítások listán van...mikor lesz végre európai az az út? a 30as tábla évek óta kint fityeg, 30 mellet is tönkremegy a tengely, hiszen minden méteren van kátyú, törés, aszfalthiány!!
  Basszus, senki nem lakik a városvezetésből arra??? vagy ő is kerül egy nagyot hazafelé mint én, mert inkább azt teszem???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassú az átíratás, de nem bírságolnak

Sopron - Az autó átíratására heteket kell várni a soproni okmányirodában. A rendőrök azonban nem… Tovább olvasom