Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Úthibák a Deák téren

Sopron - Sorra jelennek meg az úthibák a Deák téren, pedig alig két hónapja adták át. Emellett a multifunkciós épület továbbra is beázik. A kivitelező ebben a hónapban nekilát a hibák kijavításához.
Alig két hónapja készült el a Deák tér felújítása, az úton máris megjelentek a hibák. A forgalomlassító szigeteken sorra jönnek fel a térburkoló kockák. Történik mindez úgy, hogy a nagyobb fagyok eddig elkerültek bennünket és a korábbihoz képest a személyautó-forgalom sem lett nagyobb.

– A kivitelezővel bejártuk a teret és felmértük a hibákat – mondta el Kerekes Attila városi főmérnök. – Azt az ígéretet kaptuk, hogy még novemberben a garancia keretében kijavítják a hibákat. Amennyiben ez nem történik meg, akkor erre az eshetőségre is rendelkezik biztosítékokkal az önkormányzat.

A saját költségen elvégeztetett munkálatokat abból a húszmillió forintos banki letétből lehet fedezni, amelyet az ötéves garanciavállalás keretében hozott létre a kivitelező, illetve a fővállalkozó.

A tervek szerint még ebben a hónapban kijavítják a Deák téri úthibákat. Fotó: Magasi Dávid

A főmérnök elmondta még, hogy a tér közepén lévő multifunkciós épület továbbra is beázik. Az önkormányzat egyszer már felszólította a kivitelezőt, hogy cserélje le a burkolatot és a szigetelést. Az átépítés ellenére azonban továbbra sem szűnt meg a vizesedés.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a víz korábbról maradt bent vagy még mindig találhatók repedések. Amennyiben ismét a szigeteléssel van probléma, akkor a munkálatoknak csak jövő tavasszal tudnak nekiállni a szakemberek. Ez esetben késhet az épület bérbeadásának az időpontja is.

Olvasóink írták

 • 5. ládisz 2008. január 01. 17:37
  „Tényleg az utburkolat lehetne SZEBB is. meg TÖBB SZEMETESKUKA mert az egész deáktéren van talán 2?”
 • 4. színházba járó 2007. november 21. 22:11
  „Valóban katasztrófa a mélygarázs burkolata, mint egy rozoga hullámszőnyeg.”
 • 3. én 2007. november 20. 11:44
  „Hát tényleg ,ha valaki járt már a mélygarázsnál...
  Na az nem semmi!!!!

  Nem vagyok rasszista,de szerintem inkább szakembereket kellene foglalkoztatni,mint fekete,külföldieket.

  Aki vasárnap du-án dolgozik zakóban,az nem hiszem,hogy nagyon profi képzett szakember lenne.

  Mégegyszer mondom nem más országbeli emberekkel van bajom,csak a spórolással”
 • 2. joco 2007. november 20. 11:15
  „Morgo: itt nem a tér és az ott kialkult szép környezet a hibás, hanem a kivitelező, sajnos a mélygarázsnál is hasonló gondok vannak.De az első felének amit irtál igaza van, "Rossz munkához..."Sajnos egész Sopronban ez a divat .Megcsinálnak valamit, kb 2 hét mulva bontják. Miért? ki a felelős?”
 • 1. Morgo 2007. november 20. 07:46
  „Rossz munkához idő kell és pénz, meg valaki, akinek ez az egész megalomán "álom" kellett. Soha többet nem lesz a régi meghitt hangulata a térnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderül, melyik cukorgyárat zárják be

Budapest–Petőháza - A Magyar Cukor Zrt. tegnap döntött gyárai jövőjéről. Ezt azonban még a cég… Tovább olvasom