Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Útfelbontások városszerte

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program munkálatai útbontással járnak.

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program munkálatai sok esetben kellemetlen forgalomkorlátozással, útbontással is együtt járnak. A beruházó a következő fejleményekről tájékoztatott.

Megújuló díszburkolat

Psszel elkezdődött az Új utca faltól falig felújítása, mely során nemcsak a csatorna, hanem az elektromos és a gázközművek, az egyes háztartások bekötései, sőt a díszburkolat is felújításra kerül. A felszín alatti munkálatokat a kivitelezők befejezték, most egy átfogó fejlesztési koncepció részeként, új tervek alapján készül a felszín rendezése. Az utca burkolata – Sopronban egyedülállóan – szeretné az arra járókat egy kis történelmi sétára is invitálni, a különböző formájú és anyagú burkolatok a házak koráról, eredeti szerepéről is mesélnek majd. A felszíni rendezést az új tervek véglegesítésével a napokban elkezdheti a kivitelező.

Keresik a megoldást

Szeptemberben elkezdődött a Várkerület csatornázása is. Az eredeti tervek szerint a Tűzoltó köz–Major köz közötti területen idén az úttest, 2006-ban a járda és az udvarburkolat alatt folyik majd a csatornázás. Habár a munka megkezdését többéves, alapos előkészítés és tervezés előzte meg, a kivitelező a munkálatok megkezdése során vett talajminták alapján találkozott olyan újabb talajmechanikai problémával, mely a kivitelezés technológiáját is megváltoztathatja. Ezért jelenleg a kivitelező, a tervező és az önkormányzat keresi azt a megoldást, amely a program tervezett költségén és határidején belül megvalósítható. Igyekeznek olyan megoldást találni, amely az érintett lakosok és boltok közlekedését a legkisebb mértékben zavarja.

Több szakaszban zárják le

A program keretében a Táncsics Mihály utcában és a Baross úton is csatornaépítés kezdődik. Ez mindkét szakaszon forgalomtereléssel jár majd. A Táncsics Mihály utcában a kivitelezést, hogy ne legyenek teljesen megközelíthetetlen utcák, több szakaszra bontják majd. Első szakaszban a Huszár utca–Vásárhelyi utca közötti szakaszt, második menetben a Vásárhelyi utca–Faludi utca közti részt, harmadik ütemben a Faludi utcától induló részt fogják lezárni. A lezárások idején a Kismartoni utat javasolják igénybe venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron: az első nagy sikerre várnak

Az Euroligában három forduló után még nyeretlen, vasárnap pedig a magyar bajnokságban is… Tovább olvasom