Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Utcára is mennek a színészek Sopronban

A színházi világnaphoz kapcsolódóan Teátrumi színözön címmel indít hagyományteremtő programsorozatot a Petőfi Színház, a költészet hetén pedig még az is előfordulhat, hogy buszon vagy bevásárlóközpontban találkozunk a verskommandóval.

Öt napon hét előadást tekinthetnek meg a színház barátai a Teátrumi színözön elnevezésű új, de hagyományteremtő szándékkal létrehozott programsorozatban. Pataki András színházigazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a színházi világnaphoz kapcsolóan mennyi mindent szeretnének nyújtani a soproniaknak. Alig győzte sorolni: március 24-én Szergej Medvegyev: Fodrásznő című darabját mutatják be Viktor Rizsakov rendezésében, a debreceni Csokonai Színház előadásában.

Március 25-én Fifika és az Évszakok című táncszínházi produkciók kerülnek színre Fenyves Márk és Pálosi István rendezésében a budapesti Magyar Mozdulatművészeti Társulat művészeivel. Utoljára lehet Sopronban látni március 26-án John Steinbeck: Egerek és emberek című színművét Pataki András rendezésében, a Soproni Petőfi Színház előadásában.

Ivan Vukosavljev jegyzi a március 27-i előadást; Carole FrEchette: Simon hét napja... című stúdiószínházi darabját, amit a Zentai Magyar Kamaraszínház ad elő. Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéje március 28-án táncszínházi produkcióként elevenedik meg a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes látványos előadásában, Török Viola rendezésében. A szünet után ezt követi a Víg Ágnes rendezte Menedék, a celldömölki Soltis Lajos Színház mozgásszínházi produkciójával.

Az előadások után beszélgetésre hívják a nézőket, kérdezni, ismerkedni, átértékelni lehet majd a látottakat Pomezánszky Györgynek, a magyar televíziózás kultikus alakjának, a Duna Televízió egykori alelnökének segítségével. - A cél a közbirtokosság érzésének kialakulása - mondta erről a tájékoztatón Pomezánszky György.

- A színház néző nélkül értlemzhetetlen kategória - tette hozzá Pataki András, aki bemutatta új munkatársukat, Pál Tibort, aki márciustól a színház értékesítési feladatait látja el.

A költészet hetét is meglepetésekkel ünnepelhetjük Sopronban - derült még ki a sajtótájékoztatón. A színház művészei költeményeket adnak ajándékba április 11-én: a verskommandóval bárhol találkozhatunk: vonaton, buszon, az utcán vagy akár bevásárlás közben. Április 6-án versmaratont rendeznek Orbán Júlia vezetésével, amelynek keretében bárki betérhet verset hallgatni, mondani vagy akár saját költeményét megosztani. Másnaptól Dinnyés József öt előadásán öt évszázad magyar verseiből összeállított műsorát tekinthetjük meg a Liszt-központban. Több más program mellett április 13-án a Parnasszus csillagai címmel Nemes Nagy Ágnes és Szécsi Margit költészetét, személyiségük varázsát közvetíti Császár Angéla, Császár Angela Juhász Róza, Sebő Ferenc és Perger László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tükröt tartottak a nőknek Sopronban - fotók

Több száz látogató, mosolygó, jelmezekben pózoló női arcok – röviden így lehetne összefoglalni… Tovább olvasom