Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Utazó bűnöző lopott el négymillió forintot egy idős férfitől Sopronban

Egy edényeket árusító férfi a lakásából több millió forintnyi készpénzét vitt el. A gyanusítottat elfogták.

A rendőrkapitányságon 2015. június 25-én tett feljelentést egy idős személy, mivel aznap 11 óra 45 perckor egy edényeket árusító férfi a lakásából eltulajdonította több millió forintnyi készpénzét.

A házaló megszólította és eladásra kínálta portékáját a lakása előtt tartózkodó sértettnek. A 86 éves férfi az árus unszolására végül beleegyezett a részére felajánlott edények megvásárlásába és beengedte őt a lakásába.

Ott elővett a szekrényéből egy dobozt, amiben a megtakarított pénzét tárolta és kifizette az edényárusnak az előre kialkudott vételárat. Az eladó ezt követően közölte, hogy a vásárlás ráadásaként még egy televíziót is ad ajándékba, amit azonnal behozott az utcán lévő gépjárművéből.

A keszthelyi rendőrök fogták el a gyanúsítottat. Fotó: police.hu
A keszthelyi rendőrök fogták el a gyanúsítottat. Fotó: police.hu


Miután a sértett kikísérte a házalót az autóhoz, az elkövető felajánlotta, hogy a nehéz ajándékot segíti bevinni és gyors léptekkel elindult a lakásba. Mire az idős korú férfi utolérte őt, az árus már visszafelé igyekezett az autójához és sietve távozott az utcából. A sértett a lakásába belépve vette észre, hogy a pénzes doboza üres.

A Soproni Rendőrkapitányság adatgyűjtést folytatott, majd az információk alapján felvette a kapcsolatot a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályával.

A keszthelyi rendőrök ennek eredményeképpen még aznap az esti órákban elfogták és előállították J. Gábor román állampolgárt, aki megalapozottan gyanúsítható a fenti bűncselekmény elkövetésével.

A gyanúsítottat a soproni nyomozók hallgatták ki. Az ügyben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Gáborral szemben a Soproni Rendőrkapitányság folytat eljárást - közölte a rendőrség pénteken.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy utcai árusokat, ismeretlen személyeket ne engedjenek be házukba, lakásukba!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barcza Attila: mélyrepülésben a Kalmár István vezette MSZP

Kalmár Istvánnak, nemcsak a képviselői fizetést kellene felvenni, hanem a közgyűlés és a bizottságok… Tovább olvasom