Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Utazás itthon és külföldön

Budapest–Sopron - A ma nyíló Utazás 2008 kiállításon önállóan mutatkozik be Sopron, Hegykő, a Kisalföld Volán éppúgy, mint Győr és Mosonmagyaróvárral együtt a Szigetköz.
A legnagyobb hazai turisztikai kiállítás ma nyitja meg kapuit Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban, s március 2-ig várja az érdeklődőket. Az idei díszvendég Szlovénia, de kiemelt megjelenési lehetőséget kapott Vietnam. A kiállítás hangsúlyos témája a vízi világ, a hazai természetes és gyógyvizek. A látogatók azonkívül, hogy még időben megismerkedhetnek a hazai és külföldi utazási, üdülési kínálattal, különböző mértékű – átlagosan tízszázalékos – kedvezményeket is kaphatnak, ha a kiállítás ideje alatt foglalják le az általuk kiválasztott utat vagy szállodát. Sopron önálló standon mutatkozik be több társkiállítóval, nagy szállodákkal és Ágfalvával, valamint Fertőrákossal és Hidegséggel
Az Utazás 2008 kiállításon Sopronra és környékére a Tűztorony kicsinyített másolata hívja fel a figyelmet.
együtt. Taschner Tamás, a turisztikai központ és a Tourinform-iroda vezetője elmondta, idén a Tűztorony négyméteres, kicsinyített mása hívja fel az érdeklődők figyelmét a városra és környékére, a Fertő-tájra. A látogatók több kiadványból – a Sopron 2008 – Jó hozzánk eljönni című színes magazinból, az Eseménynaptárból és egy külön borturisztikai kalauzból – ismerhetik meg a várost és értékeit (hogy miért is jó hozzánk eljönni), a programok sorát és a borvidék jellegzetességeit, termelőit. A 2009-es Haydn-évre – az osztrákokkal közösen – készített magyar nyelvű programfüzet célja, hogy minél előbb megismertessék a zenerajongókat és az érdeklődőket a rendezvénysorozattal.


A negyvenéves fennállását ünneplő Kisalföld Volán Utazási Iroda a hagyományoknak megfelelően önállóan mutatkozik be mint a megye legnagyobb és leg(el)ismertebb utazásszervezője. Horváth Vilmos igazgató szerint idén is a kulturális körutazások állnak ajánlataik középpontjában. A gyógyvize miatt egyre kedveltebb Hegykő immár harmadik éve ugyancsak önállóan hívja fel magára a figyelmet.
A régiók közül a legnagyobb standdal – 280 négyzetméter – a nyugat-dunántúli régió rendelkezik. Tama Istvántól, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatójától megtudtuk, negyven társult partnerükkel együtt mutatkoznak be. Kiállítóik között megtalálható például a GYSEV Zrt., számos szálloda, több megyei Tourinform-iroda és a Falusi Turizmus Szövetség is. Mivel régiónk határos Szlovéniával, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a magyar–szlovén határszakasz értékeinek bemutatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett büntetés a gázolóknak

Sopron–Győr - Két, annak idején nagy port felvert közúti baleset miatt indított büntetőeljárás… Tovább olvasom