Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Üres, elhagyatott butiksor

Üresen, elhagyatottan és kopottan állnak a soproni bástyagödörben az egykor szebb napokat – és sok osztrák vásárlót – látott butikok. Hogy mi lesz a sorsuk, arról folyamatosan tárgyalnak a tulajdonosok és az önkormányzat illetékesei.
Magánerőből épültek fel a bevásárlóturizmus kiszolgálására a soproni Várkerülettel párhuzamosan futó bástyagödörben az üzletek. A fából készült butiksor tulajdonosai és az önkormányzat között 2009-ig érvényben lévő szerződés feltétele az építmények folyamatos karbantartása és a közterülethasználati díj kifizetése. Utóbbi összegét évente határozza meg a hivatal.

A vásárlók távolmaradása a butiksor végét jelentette, így az üzletek ajtaja évek óta zárva. Néha ugyan hajléktalanok ütnek tanyát a csendessé vált üzletekben...
– Tárgyalunk a tulajdonosokkal a butiksor jövőjéről – tudtuk meg Horváthné Seregély Jolántól, a városüzemeltetési iroda vezetőjétől. – Városképi szempontból rendbe kell tenni vagy el kell bontani az üzletsort, az egyeztetések eredménye várhatóan ősszel már mindenki számára nyilvánvaló lesz – mondta el az irodavezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vészesen fogy a magyar

A KSH adatai szerint az év első öt hónapjában a születések száma több mint két százalékkal csökkent,… Tovább olvasom