Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Ünnepvárás Harkán

Harka - A harkai általános iskola tanulói, nevelői és szülői közösen készülnek az év legszebb hónapjának megélésére, az óév elbúcsúztatására.
A falu Mikulása szerdán délelőtt az óvodásokat és az iskolásokat, este pedig a falu apraját-nagyját apró ajándékokkal jutalmazza a kultúrházban. A szülői munkaközösség tagjai, az iskola és az óvoda nevelői közösen készítettek ajándéktárgyakat, melyeket az elmúlt hétvégén hangulatos vásáron árusítottak a község lakóinak. Süteményt, finom teát is kínáltak a szervezők.

Az iskola 5. osztályosai egy régi népi hagyomány felelevenítésével, Luca-napi jókívánságokkal köszöntik a falu lakóit december 13-án délután. A már hagyományossá vált karácsonyi játszóházba is várják a gyerekeket. Az iskola lehetőséget biztosít arra, hogy különböző anyagokból különféle technikákkal meglepetéseket bütyköljenek az ügyes kezű nebulók vagy éppen a szüleik.

Az ünnep előtti hét csendjébe belesimul az egyes osztályok karácsonyi műsora, a szülők és egymás megajándékozása.

Az ünnepvárás mézeskalács ízét a több helyszínen bemutatásra kerülő betlehemes játék és a táncszakkör meglepetéstánca adja, melyet december 19-én tekinthetnek meg az érdeklődők.

Harkán új kezdeményezés, hogy a falu egyházai ökumenikus áhítatsorozaton együtt gyújtják meg az adventi gyertyákat. Ennek lezárásaként idén az iskola tanulói a katolikus templomban a Vadrózsa felnőtt énekkarral közösen ünnepi műsorral örvendeztetik meg az itt élő embereket, és készítik elő az ünnepet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyságból konferál Mikó

Sopron - Mikó István, az ország egyik legnépszerűbb színművésze konferál Sopron Város Fúvószenekara… Tovább olvasom