Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Ünnepi hetek – ötvenedszer

A soproni Fő téren pénteken megkezdődött az 50. Soproni Ünnepi Hetek programsorozata.
A soproni Fő téren pénteken megkezdődött az 50. Soproni Ünnepi Hetek programsorozata. A nyár végéig minden hétvégén érdekes rendezvényekre várják a városlakókat. Összességében hatvanezer nézőre számítanak.

A jubileumok jegyében zajlik az idei Soproni Ünnepi Hetek rendezvényfolyama. A tegnapi, hivatalos megnyitón Fodor Tamás polgármester beszéde után az 50. ünnepi heteket köszöntötte az ötvenéves Duna Művészegyüttes, valamint az ugyancsak ötvenedik évfordulóját ünneplő soproni fúvószenekar. Az évfordulók azonban nem érnek véget, ugyanis a Festőteremben ma este öt órakor nyílik meg a 110 éves Soproni Képzőművészeti Társaság kiállítása, az érembiennále pedig harmincesztendős...

Ma és holnap a Fő teret kirakodók, árusok lepik el, igazi vásári hangulatot varázsolva. A színpadon a XIV. Néptáncfesztivál keretében magyarországi és külföldi néptánccsoportok váltják egymást. De lesz még moderntánc-bemutató, valamint bábszínház a gyerme-
keknek.

A kísérőrendezvények is folyamatosan kezdődnek, így a fertőrákosi Barlangszínházban ma este a Hair című darabot adják elő. Jövő hétvégén indul a Régi Zenei Napok koncertsorozata, valamint a német kulturális egyesület hagyományos Fő téri rendezvénye.

A sportesemények is zajlanak már, így ma délelőtt tíztől az Anger-réti sporttelepen regionális gyermek atlétikai bajnokságra kerül sor, a Krasznai-sportcsarnokban pedig ma és holnap nemzetközi tornaverseny lesz.

A Lövér kempingben pedig már május végén elkezdődött a Soproni Nyár koncertsorozat. A nyár végéig tehát kulturális kavalkád várja majd a soproniakat, illetve az ide érkezőket. A szervezők összességében hatvanezer nézőre számítanak.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló vízvezeték

A vízellátás határon átnyúló fejlesztéséről írtak alá tegnap szándéknyilatkozatot Sopronban, a Hotel… Tovább olvasom