Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Ünnepelt a város

Tűzijátékkal ünnepelték a népszavazás eredményét szombat éjjel Sopronban. A város Fő terén az eső sem riasztotta el azokat, akik ott akartak lenni a történelmi esemény kihirdetésénél.
A Fő téren összegyűlt tömeg izgatottan várta a szavazás eredményét.
A zenekar játszott, a gyerekek uniós zászlókkal integettek és foszforeszkáló játékért könyörögtek szüleiknek, a felnőttek pedig az esernyőik alól kémlelték az eget. A Fő tér szombaton éjjel megtelt az uniós népszavazás végeredményére váró soproniakkal, akik közül sokan mobiltelefonjukkal a kezükben előbb még szorongva, később már egyre optimistábban keresték a wapon az adatokat. Aki nem használta a technika vívmányait, tízkor a színpadra lépő Walter Dezső polgármestertől tudhatta meg: a szavazás eredményes és sikeres volt. Magyarország a csatlakozás mellett döntött. A soproniak ráadásul különösen büszkék lehetnek, hiszen az országos átlaghoz képest nagyon magas volt a városban a részvételi arány.
A polgármester bejelentését tapssal fogadták a jelenlévők, de nem mozdultak a térről, hiszen várták a megígért tűzijátékot. Nem csalódtak. Perceken belül gyönyörű fényrózsák nyíltak az égen, egyszer az uniót jelképező csillagkoszorú is kigyúlt, majd Európa betűi lángoltak a városháza előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes múzeum

Sopronban megrepedt a néprajzi gyűjteménynek otthont adó Deák téri épület földszinti födéme, s az… Tovább olvasom