Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Ünnep volt az utcákon, tereken

Sopron - Várakozáson felüli sikert hozott idén a Sopron Ünnepi Hetek. Főként a szabadtéri rendezvények örvendtek nagy népszerűségnek. Vasárnap rendhagyó záróprogrammal búcsúzik az idei SÜH.
– A szabadtéri, ingyenesen látogatható rendezvények voltak a legsikeresebbek, ezért a valódi fesztiválhangulatot teremtő programokból jövőre még többet szervezünk – összegezte az idei Soproni Ünnepi Hetek tapasztalatait a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója, Horváth Zoltánné. – Jól sikerült a nyitóprogram is, ami elsősorban a fellépő sztároknak, Edvin Martonnak és Fenyő Miklósnak volt köszönhető. Bár az időjárás akkor nem volt éppen kegyes a rendezvényhez, az érdeklődők jól állták a sarat, illetve az esőt...

Horváth Zoltánné a programok sorából kiemelte az első Tündérfesztivált, ami a vártnál is nagyobb érdeklődést vonzott, a tervek szerint lesz is folytatás. A Régi Zenei Napok talán nem vonzanak akkora tömegeket, mint a fesztiválok, ugyanakkor az erre fogékony réteg világhírű professzorokat és művészeket hallhat – csak itt Sopronban, csakis a SÜH idején. A zenei rendezvény, mely szervesen beépült az ünnepi hetek programjai közé, jövőre már huszadik, jubileumi évét ünnepli.
Európai szintűnek nevezte a kulturális igazgató a kassai operaház Verdi-estjét is. Az Álarcosbál magas színvonalú előadását telt házzal játszották a fertőrákosi Barlangszínházban. Az opera-előadások közönségének mintegy nyolcvan százaléka egyébként továbbra is külföldi.

És ha már a látogatottságnál tartunk, konkrét adatokkal ugyan még nem tud számolni a Pro Kultúra, az azonban biztos, hogy a szállodák telt házzal üzemelnek ezekben a hetekben és a soproni szállásadók ajánlataikban ki tudják használni a programok adta lehetőségeket. – Ennyi pozitív visszajelzést talán még sohasem kaptunk – teszi hozzá mindehhez Horváth Zoltánné, aki munkatársai nevében is azt reméli: a soproniak szép emlékeket őriznek az idei fesztiválról, és akiket esetleg zavartak a hangosabb programok, azok is gyorsan elfelejtik a kellemetlenségeket.

A legnagyobb sikere idén is a szabadtéri, ingyenes rendezvényeknek volt, mint amilyenek a Fő téri programok voltak. Fotó: Kisalföld-archív
A legnagyobb sikere idén is a szabadtéri, ingyenes rendezvényeknek volt, mint amilyenek a Fő téri programok voltak. Fotó: Kisalföld-archív

SÜH Retrospektív

Az idei Soproni Ünnepi Hetek záró rendezvénye új színfolt a programsorozat történetében. Vasárnap SÜH Retrospektív címmel egyfajta összefoglalást adnak a szervezők az idei ünnepi hetek történéseiből. A SÜH Retrospektívvel új helyszínt is bevonnak az eseményekbe, ugyanis a koncertekhez, a Bab Társulat óriásbábos előadásához, valamint az idei SÜH rendezvényein készített fotókból, illetve képzőművészeti alkotásokból kiállítandó szabadtéri tárlathoz a Deák teret veszik birtokba egy fél nap erejéig. A Deák téri turisztikai központ előtt koncertek várják az érdeklődőket: 16 órakor a Masquarade, 17 órakor a Blue Cafe, 18 órakor az Easy Five lép fel. A multifunkciós központnál 16 órakor T. Horváth József zenél, 17 órakor a Bab Társulat óriásbábos előadására kerül sor. Az Erzsébet utca és a Mátyás király utca közötti szakaszon 15 órától szabadtéri kiállítás lesz a SÜH rendezvényein készített fotókból és képzőművészeti alkotásokból.

Olvasóink írták

 • 7. Tárgyilagosság 2008. július 15. 09:10
  „Van akit zavar, van akit nem. Van olyan lakó aki nem akar a Fő téren berugott alakokat látni és van aki ott akarja kiereszteni a
  gözt. Ezt kéne a vársovezetésnek mérlegelni. Természetesen a tárgyilagosság az ott lakók és élők érdekében.nyilvánvaló, hogy ezzel élőbbé tenni a műemléki belvárost nem lehet és nem is szükségszerű.
  Hogy pontosan mennyit költöttünk el a város adóforintjaiból, arrra pontos választ még senki sem adott. 50 milliónál várhatóan többet.”
 • 6. Nehogy már 2008. július 14. 14:52
  „Nehogy már a farok csóválja a kutyát és pár kényelmes
  Fő téri lakos miatt a kőhidai réten kelljen ünnepi heti programokat szervezni.”
 • 5. Sop99 2008. július 14. 13:38
  „2. keresse a Pro Kultúrát! 3. 100 millió? Hol, Szegeden, Gyulán?
  Sopronban nem. Ha olvasná az újságokat és nem csak üzengetne,
  50 milliós volt a költségvetés.
  A Fő tér ideális hely a mellékutcákkal! Több nagy programot
  kell ide szervezni! Miért nincsen utcabál?
  Kritizálni, gyalázni, fintorogni, csúsztatni? Azt tudunk! Ebben
  mesterek vagyunk! Tenni kéne!”
 • 4. joco2 2008. július 14. 09:07
  „Melyik település Fő terén él, az elöttem szóló? Milyen 100 millióról van szó? Kik voltak a külföldiek? HELP!”
 • 3. Fő téri lakó 2008. július 13. 19:34
  „Gyenge jelentéktelen külföldi és belföldi vendégekkel zárul az %1. ünnepi hetek. Jó hogy véget ért! 100 millióból talán többet is lehetett volna csinálni”
 • 2. fc soproni 2008. július 12. 10:26
  „Hozzák nyilvánosságra a tételes elszámolást.”
 • 1. /joco1 2008. július 12. 06:31
  „Szép volt, jo volt.Gratulálok a szervezöknek/rendezöknek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánfalván kinyílt a selyemakác

Sopron - Gyönyörűen pompázik Horváth Miklósék Gesztenyés körúti kertjében a selyemakác. A már… Tovább olvasom