Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ünnep előtti, izgalmak nélküli rendkívüli közgyűlés Sopronban

Különösebb viták nélkül fogadták el a gyakorlatilag technikai jellegű előterjesztéseket a keddi rendkívüli képviselő-testületi ülésen Sopronban.


A törvényi változás miatt módosítani kell a város és a Soproni Vízmű Zrt-vel korábban megkötött bérleti és üzemeltetési szerződést. Sopron részéről elfogadták a minimális korrekciókat. Mivel, a vízműnek több település is a tulajdonosa, így azok képviselő-testületeinek is határozni kell ez ügyben.

A második napirendi pontot is megszavazták. Így a hegyközségi tanácsnak, a korábban a várostól kapott kamatmentes 48 millió forint kölcsönt legkésőbb jövő év február 15-ig kell visszafizetnie. Ebből a pénzből készült el a Nemeskúti út.

A Lehár Ferenc utcában, a volt Florasca mögött elhelyezkedő beépítetlen ingatlanok, valamit a Szent György utcában található lakás elidegenítéséről szóló előterjesztést is elfogadták.

Az utolsó, ötödik napirendi pont a háziorvosi körzetek módosításával foglakozott. Ezt is nagy többséggel fogadták el.

Korábban írtuk:

Elsőként módosítják az önkormányzat és a Soproni Vízmű Zrt. között fennálló víziközmű-üzemeltetési szerződést.

A második napirendi pont a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács kamatmentes hitel visszafizetésével foglalkozik. Az egyik korábbi közgyűlésen döntöttek arról, hogy a város a "Nemeskúti út útépítési projekt utófinanaszírozott tételeit előfinanszírozza".

Ennek értelmében a tanács 48 millió forint kölcsönt kapott a várostól, ugyanis az út a szőlő dűlök között vezet. Amennyiben a képviselők megszavazzák az előterjesztést, akkor a felvett pénzt 2014. február 15-ig kell visszafizetni.

Döntés születhet a Florasca mögötti területek, illetve a Szent György utca 12-14. I/9. szám alatt található lakás elidegenítéséről. Ez utóbbi kettő napirendi pont zárt üléses lehet.

S végezetül a várhatóan módosítják majd a háziorvosi körzetek határait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban folytatódik a Brains turnéja

A zenekar október 25-én, pénteken ad koncertet a soproni Hangár Music Gardenben. Tovább olvasom