Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Uniós pénzből korszerűsítenék a GYSEV CARGO Zrt. soproni konténerterminálját

Európai Uniós támogatással valósulhat meg a GYSEV CARGO Zrt. soproni konténertermináljának fejlesztése.

A GYSEV CARGO Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében sikerrel pályázott a soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ konténertermináljának fejlesztésére. A cég több mint 106 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A beruházás teljes költsége meghaladja 350 millió forintot. A munkálatokat már ősszel elkezdték, a terminál bővítését várhatóan jövő tavasszal fejezik be.

A mindösszesen 354 millió Ft értékű projekt célja a GYSEV CARGO Zrt. soproni telephelyű Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjában található konténerterminál fejlesztése.

Ez magában foglalja a konténertermináli tárolóhely bővítését, a konténerkövető rendszer fejlesztését, illetve egy konténeremelő targonca beszerzését.

A fejlesztések együttesen lehetővé teszik a versenyképes logisztikai szolgálatok biztosítását, illetve az árbevétel, valamint a közút és a vasút közötti átterelés mennyiségének növelését.

A meglevő terület tervezett bővítésének köszönhetően összesen csaknem 470-nel bővül a tárolható konténerek száma.

A beruházás során konténerkövető rendszert is kialakítanak. Ez lehetővé teszi a terminálon található konténerek mozgatásának nyilvántartását, a rakodási események rögzítését, valamint a konténerek helyzetének GPS alapú meghatározását.

A GYSEV CARGO Zrt. olyan konténeremelő targoncát kíván beszerezni, amely a lehető legmodernebb technika használatával (ún. CAN-Bus rendszer), a biztonságos és ergonomikus munkakörülmények biztosítása mellett teszi lehetővé a logisztikai igények maradéktalan kiszolgálását.

A fejlesztések várhatóan 2013 júniusáig valósulnak meg. Ezeknek köszönhetően a soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ alkalmazkodva a piac által támasztott igényekhez versenyképes, teljeskörű logisztikai megoldásokat kínálhat.

Ezzel jelentősen növelheti a régióban betöltött szerepét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsira: jól működött az osztrák-magyar határkőradír

Az osztrák-magyar határon átnyúló együttműködés eredményeként új utakat avattak szerdán Zsiránál. Tovább olvasom