Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Uniós fejlesztések: Sopron kilencvenmilliárd forinttal lett gazdagabb

Uniós forrásból mintegy 63 ezer projektet támogattak 2007 óta Magyarországon. A legizgalmasabbnak ítélteket mutatták be Sopronban.

– Sopronban 520 fejlesztés valósult meg uniós forrásokból, összesen 90 milliárd forint értékben – mondta ki az elképesztő számokat az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű program sajtótájékoztatóján Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár. Volt tehát mit ünnepelni a hét végén, hiszen Sopron lehetett a házigazda a nyugat-dunántúli régió fejlődésének ünnepén.

Uniós Fejlesztések Nyílt Napja Sopronban. fotó: Magasi


Ragyogó napsütésben színes programok fogadták a soproni nyílt napon az érdeklődőket, akik éltek is a lehetőségekkel: a Tűztoronyba ezúttal nem kellett belépőt váltani, rendhagyó tárlatvezetésekre indultak a Várfal sétányon, izgalmas játszóházprogramok várták a gyerekeket, kívánságműsor és vetélkedő volt a tévés-rádiós Rákóczi Ferivel – hogy csak a legnépszerűbbeket említsük.

A Fő téri színpadon is mindig történt valami, este például a Neoton koncertezett.

Az államtitkár-helyettesi tájékoztatóból az is kiderült, hogy 2007 és 2013 között mintegy 63 ezer projekt valósult meg országszerte uniós támogatásból.

– Korábban lassan és felaprózva használtuk a forrásokat, de a folyamat 2010 után felgyorsult, a következő hét évben pedig felpörögnek a fejlesztések – jelentette ki Csepreghy Nándor.

Sopron a városközpont értékmegőrző megújításával, vagyis a Fő tér és a Tűztorony felújításával szerepelt a kiemelt uniós fejlesztések listáján.

A Nyugat-Dunántúlon hasonló nyílt napokat tartottak más helyszíneken is: Szombathelyen, ahol az Iseumban interaktív muzeális intézmény létesült; a Büki Gyógyfürdőben, ahol többek között az élményfürdő szolgáltatásait fejlesztették.

A fejlesztések sorába tartozik a felújított soproni bencés templom, a Fertő körüli kerékpárút, a Kemenes Vulkánpark, a kőszegi Jurisics-vár, a győri Mobilis és az egervári vár is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók küzdöttek a lángokkal Fertőboz és Balf között - fotók

"17-18 óra között Fertőboz és Balf közötti nádtelepen tűz ütött ki" - írta Tudósítónk. Tovább olvasom