Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Unióról a fiataloknak - Bakos Piroska visszatért a Berzsenyi-líceumba

Az ismert tévés, Bakos Piroska – hazánk uniós elnökségi szóvivője – hétfőn ellátogatott egykori középiskolájába, a Berzsenyi-líceumba. A Széchenyi-gimnáziumban Polacsek Adrienn, az Európai Bizottság brüsszeli munkatársa volt a vendég.
– A ˝Vissza az iskolába!˝ kezdeményezés során uniós intézmények tisztviselői keresik fel egykori középiskolájukat. A diákok így autentikus személyektől közvetlen és élményszerű beszámolót kapnak az unió működéséről, valamint a fiatalok unión belüli tanulási és egyéb lehetőségeiről – mondta a Líceumban Bakos Piroska.

– Örömmel jöttem vissza az iskolába, szép emlékek fűznek hozzá. 1989-től 1993-ig voltam a Berzsenyi tanulója, s ez éppen arra az időszakra esett, amikor a gimnáziumból evangélikus líceum lett, igazgató- és osztályfőnökváltással. Szavaló- és szépbeszéd-versenyekre jártam, s többször is megtörtént, hogy az én fogalmazásomat elemeztük irodalomórán. Úgy érzem, már akkor eldőlt, életemet a kommunikáció területén tudom elképzelni.

Bakos Piroska egykori gimnáziumában, a soproni Líceumban...
Bakos Piroska egykori gimnáziumában, a soproni Líceumban...

A Széchenyi-gimnáziumban Polacsek Adrienn volt a vendég, aki 1984-ben érettségizett. – Nagyon kemény középiskolai évekre emlékezem vissza, de utólag meg kell állapítanom, itt nagyon jól felkészítettek az életre – mesélte. – A debreceni egyetemen végeztem német szakos tanárként, majd idővel a külkereskedelmi főiskolán is diplomáztam. 2003-tól dolgozom az unió bizottságában, Brüsszelben: először a környezetvédelmi főigazgatóságon, majd a foglalkoztatási, ezt követően az oktatáspolitikai főosztályon. A diákoknak nemcsak az unió felépítéséről, döntéshozó szerveiről és azok működéséről szóltam, hanem a csatlakozási folyamatok helyzetéről is.

Polacsek Adrienn a Széchenyiben ismertette meg a diákságot az unió felépítésével és a fiatalok lehetőségeivel. Fotók: Magasi Dávid
Polacsek Adrienn a Széchenyiben ismertette meg a diákságot az unió felépítésével és a fiatalok lehetőségeivel. Fotók: Magasi Dávid

Olvasóink írták

  • 2. bobo 2011. május 24. 09:21
    „Hát ha nem ismered, az téged minősít...”
  • 1. PancsKaszaMell 2011. május 23. 21:49
    „"Az ismert tévés" ???!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron szépségei 2011-ben - galéria

Fotóriportunkban újabb képek a Sopron Szépe 2011 döntőjéről. Szebbnél szebb lányok és dögös fiúk. Tovább olvasom