Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Újrázó polgármesterek

Sopronkövesden és Fertőszentmiklóson újra indulnak a helyhatósági választáson a jelenlegi polgármesterek. A folytonosság tehát biztosított lehet – ha a választók is úgy akarják.
Az önkormányzatok megújításának kormányzati ígérete miatt vidéken most bizonytalannak érzik a jövőt. Ezzel együtt mindenütt készülnek az őszi helyhatósági választásokra. Ki úgy, hogy megméretteti magát, ki úgy, hogy eldöntötte: befejezi polgármesteri pályafutását. A Kisalföld annak próbál meg utánajárni, ami a legtöbb községben egyelőre csak szóbeszéd: ki lesz az új polgármester? Ezúttal Fertőszentmiklós és Sopronkövesd első emberét kerestük meg.

A kistérség legnagyobb települése Fertőszentmiklós. Közel négyezer lakosa örülhet, hogy több vállalkozás – köztük jelentős üzemek – működik itt, így a faluban gyakorlatilag nincs munkanélküliség. Horváth Tibor polgármester számára a legfontosabb célkitűzés, hogy a község intézményeit, az iskolát, az óvodát és az idősek otthonát biztonságosan és a lehető legmagasabb színvonalon működtesse az önkormányzat, ahol idén 771 millió forintból gazdálkodhattak.

Horváth Tibor: második ciklusára készül

– Szinte száz százalék, hogy indulok a választáson – árulta el a Kisalföldnek Horváth Tibor, aki főállásban látja el Fertőszentmiklós irányítását. – Nem szeretem a félbehagyott munkát – tette hozzá a második ciklusára készülő faluvezető, aki ellenfélről nem hallott, még másodkézből sem. Horváth Tibor egyelőre független (mármint politikailag), de ez saját bevallása szerint őszig még változhat. Számára fontos, hogy a fertőszentmiklósiak otthon érezzék magukat a községben, s legyen megtartóereje a közösségnek.

Kisebb, de adófizetők tekintetében szintén szerencsés település Sopronkövesd, ahol a polgármesteri feladatokat tizenhat éve Egyházi István látja el. – Igen, indulok a választáson, szeretném folytatni a munkát. Ez lesz az ötödik ciklusom, ha továbbra is megbíznak bennem a falubeliek – mondta el.

Sopronkövesden futja többletkiadásokra

Az ezerkétszáz lakosú községet mindvégig társadalmi megbízatásúként irányító polgármester két éve nyugdíjas, de továbbra is ebben a formában szeretné vállalni a feladatot. Hogy ez lehetséges lesz-e, az elsősorban a választókon múlik majd, no és a kormányzaton, hiszen egyelőre nem tudni, milyen szintű lesz az önkormányza- tok átalakítása. Az évi körülbelül 180 millió forintból gazdálkodó Sopronkövesden az óvoda, az iskola és az idősek napközi otthona jelenti az intézményhálózatot, melyet igyekeznek színvonalasan fenntartani.

– Az adófizetőknek hála, futja a többletkiadásokra és a fejlesztésekre is – tudtuk meg Egyházi Istvántól, aki csak azt nem akarta elárulni, ki vagy kik lesznek ősszel az ellenfelei.
– Mindig van több jelölt is a polgármesteri tisztségre, így lesz ez bizonyára idén is. Hogy lesz-e köztük erős is? Majd elválik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kertekben a víz az úr

Fertőszentmiklóson néhány család életét megkeseríti az Ikva, mert amióta megépült az elkerülőút, a patak évente többször is elárasztja a kerteket. – A párommal 1990-ben költöztünk a nagymamám házába – kezdte a történetet Dan Lívia. – Azt tudtuk, hogy a kert végében – ahol most az elkerülőút van – időnként feljön a belvíz. Az is előfordult már, hogy a kert víz alá került. Tovább olvasom