Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Újrahasznosítás: sál készülhet a flakonból

Sopron - Hatalmas kamion állt tegnap a városháza szomszédságában hosszú órákon át. Interaktív tárlat várta benne az érdeklődőket. Az ingyenes kiállításon a hulladékok újrahasznosítását követhették figyelemmel a látogatók.
Délelőtt már hosszú sorok kígyóztak a Fő téren, iskolás csoportok érkeztek, hogy megtekintsék a különleges kiállítást. A gyerekek megnézhették, hogyan készül italoskartonból újra papír, PET palackból divatos sál, visszaváltott üvegből újra üdítőspalack. Filmen is bemutatták az újrahasznosítás folyamatát, a bátrabbak papírt készíthettek, a pedagógusok az oktatási segédanyagokból válogathattak.

– Nagyon érdekes volt a kiállítás – lelkendezett Pakai Dorottya, a Német Nemzetiségi Általános Iskola ötödikese. Környezetórán már hallottam a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, de nem hittem volna, hogy szinte minden újrahasznosítható.

A kislány osztálytársait is meggyőzték a látottak.

Zöldkamion: A bátrabbak papírt készíthettek, a pedagógusok az oktatási segédanyagokból válogathattak.
Zöldkamion: A bátrabbak papírt készíthettek, a pedagógusok az oktatási segédanyagokból válogathattak.

– Bevallom, eddig nem válogattuk külön otthon a fém-, a papír- és a műanyaghulladékot. De most láttam, hogy ez mennyire fontos, hogy nem kell a szemétbe dobnunk őket, hiszen sokáig használhatók – fogalmazott Arthoffer Márk.

A Doborjáni-iskola tanulói is megtekintették a tárlatot. Németh Istvánné gyógypedagógus elmondta, a környezeti nevelés szerepel a tanrendjükben, így kézenfekvő volt, hogy megismerkedjenek az újrahasznosítás folyamatával.

– Mi is szeretnénk szelektív gyűjtőszigeteket kialakítani az iskolánkban, hogy ezzel is hozzájáruljunk környezetünk védelméhez – mondta el a tanárnő a Kisalföldnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan tovább, patikusok?

Sopron - Szerdán a testület ülésén kiderült, Tovább olvasom