Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Újraélesztőt kapott a soproni tűzoltóság és az uszoda

Az idei Rotary bál bevételéből egy-egy defibrillátort ajándékozott a jótékonysági klub a soproni tűzoltóságnak, illetve az uszodának.

Az újraélesztő készüléket a klub tagjainak jelenlétében dr. Simkó Emil a Rotary Klub Sopron soros elnöke adta át a tűzoltóság és az uszoda vezetőinek.

Az elnök elmondta, a berendezés a Sopronban és környékén élők biztonságát szolgálja, ha csak egyetlen életet is megmentenek a segítségével, akkor már nem volt hiábavaló az igyekezetük. A két berendezés értéke hozzávetőlegesen egymillió forint. Hozzátette, a soproni mentőállomás vezetője, dr. Erdélyi Miklós ígéretet tett, hogy a készülék szakszerű használatára kioktatják mind a tűzoltókat, mind az uszoda személyzetét. Simkó Emil azt is elmondta, tavaly az egyik amerikai társszervezetük jóvoltából már kapott három defibrillátort a soproni tűzoltóság, de azokat a készülékeket csak szakemberek használhatják, így tovább ajándékozták a kórháznak és a szanatóriumnak. Ezeket pótolták most.

Az újraélesztő készüléket dr. Simkó Emil a Rotary Klub Sopron soros elnöke adta át Csuka Zsolt tűzoltóparancsnoknak. Fotó Magasi
Az újraélesztő készüléket dr. Simkó Emil a Rotary Klub Sopron soros elnöke adta át Csuka Zsolt tűzoltóparancsnoknak. Fotó Magasi

Csuka Zsolt tűzoltó parancsnok megköszönve az ajándékot arról tájékoztatta az adományozókat, hogy a berendezést a leggyakrabban használt, 1-es számú járművükön rendszeresítik majd, amelyet a legsúlyosabb esetekhez küldenek.

Olvasóink írták

 • 2. ujidok 2011. március 02. 22:05
  „Amennyire öröm teli nap volt ez az esemény, úgy a tegnap bejelentett Matolcsy csomag olyan keserű.
  Ha jól tudom, jelen állás szerint 30 évet kellett szolgalati időben eltölteni, most pedig a beszédek szerint plusz 5 évvel kell többet dolgozni.
  Bár némely szakember, és O.V. is azt nyilatkozta, hogy senki között nem lehet különbség a nyugdíjba vonulás illetően, kivétel a nők és férfiak között.
  Ez a kormány egy társadalmi igazságtalanságot szüntet meg, és pont azoknál, ahonnan a legtöbb szimpatizánsuk került ki.
  Annak ellenére sok sikert a sikeres reform érdekében!”
 • 1. TBK 2011. március 02. 19:28
  „Majd a 60 éves tűzoltót újra éleszthetik két vonulás közt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszi: Soproni nevelőotthon 1 milliós támogatása

Kiválasztották a közösség szíve program nyertes gyermekotthonait. Tovább olvasom