Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Újraélesztő készülékek a GYSEV vasútállomásain

Automata újraélesztő készülékek lesznek a GYSEV Zrt. nagyobb állomásain - jelentették be szerdán.

A GYSEV Zrt. közel két millió forint értékben, öt darab automata újraélesztő készüléket szerzett be, melyeket a nagyobb utasforgalmú vasútállomásokon, illetve a társaság vezérigazgatósági épületében helyez ki. A defibrillátorok magyar nyelvű hangüzenetekkel adnak iránymutatást az elsősegély-nyújtáshoz. Szükség esetén az eszközöket bárki képes használni.

Magyarországon vezető halálok a hirtelen szívhalál, melynek hátterében a kamrafibrilláció, a szívizomzat kaotikus elektromos tevékenysége áll. Keringésmegállás a legtöbb esetben a szívbetegeknél fordul elő, ugyanakkor a szívhalál bárkinél bekövetkezhet.

Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője ismertette a készülék működését
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője ismertette a készülék működését


A GYSEV Zrt. célja, hogy minél magasabb szintű utaskiszolgálást biztosítson, ezért a társaság vezetése úgy döntött, hogy egészségügyi területen is új szolgáltatást vezet be. A vállalat közel két millió forint értékben szerzett be öt darab automata újraélesztő készüléket. Az eszközök közül négyet nagyobb forgalmú vasútállomásokon: Csornán, Körmenden, Sopronban és Szombathelyen, az ötödik készüléket a GYSEV Zrt. soproni vezérigazgatósági épületében helyeznek ki.

-Örömmel látom, hogy a GYSEV Zrt. sok egyéb fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít az emberélet védelmére. Úgy gondolom, köszönettel tartozunk a vállalatnak, amiért a város egyik legforgalmasabb pontján, a vasútállomáson elhelyezték az újraélesztő készüléket" - mondta az átadóünnepségen Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A soproni készülék átadásánál Skála János, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta: „Célunk, hogy folyamatosan korszerűsítsük és bővítsük szolgáltatásainkat, ezért jutottunk arra az elhatározásra, hogy automata újraélesztő készülékeket szerzünk be. Bízunk benne, hogy az eszközöket nem kell majd gyakran használni, azonban reményeink szerint szükség esetén akár életeteket is menthet."

-Az automata defibrillátorok egyszerű használata lehetőséget nyújt arra, hogy szívmegállás esetén, a helyszínen lévő, laikus utasok is hatékonyan tudjanak segíteni. A készülék teljesen biztonságos, hiszen csak akkor adja le az áramütést, ha valóban szükséges. A készülék magyar nyelvű hangutasításokkal segíti a használóját és lépésről-lépésre irányítja az életmentés folyamán - tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki az átadáson bemutatta a készülék használatát.

A GYSEV Zrt. által beszerzett készülékeket riasztóval védett tároló dobozokban helyezik ki. A riasztó beszerelése védi az eszközöket az esetleges eltulajdonítástól, ugyanakkor az újraélesztő készülék alkalmazása esetén a hang- és fényjelzés segíti a helyszínre érkező mentőket abban, hogy egyszerűen és gyorsan megtalálják az eset pontos helyszínét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lord of the Dance: Michael Flatley is fellépett Sopronban

A világhírű táncos, Michael Flatley tíz percre fellépett a Lord of the Dance produkciójában… Tovább olvasom