Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Újra saját lelkésze van Harkának

Kilencvenegy éve iktattak be a harkai evangélikus gyülekezetben utoljára olyan lelkészt, akinek kizárólag helyben kell feladatait ellátnia. Mesterházy Balázsnak az ország szinte minden részéből érkezett lelkészek adtak áldást a feladathoz.

Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke szerint bátor tett a harkaiak részéről, hogy saját lelkészt hívtak meg, Mesterházy Balázs pedig különösen bátor, hogy elfogadja ezt a meghívást. Szombaton ünnepélyes keretek között vette át a harkai evangélikus templomban az új lelkész a megbízólevelet.

A lelkésziktatásra megtelt a templom, pedig a harkai evangélikusok épülete nem mondható kicsinek.

Szemerei János püspök és a frissen beiktatott harkai lelkész, Mesterházy Balázs a harkai templom előtt. Történelmi órákat élt át a gyülekezet.
Szemerei János püspök és a frissen beiktatott harkai lelkész, Mesterházy Balázs a harkai templom előtt. Történelmi órákat élt át a gyülekezet.


A püspök is kiemelte ünnepi beszédében: a templomépítő evangélikus harkaiak egykor nagy gyülekezetnek számítottak, több mint ezren voltak. A németek kitelepítésekor azonban mindössze tizenhatan maradtak.

Ráadásul akkori lelkészük, bár nem szerepelt a kitelepítettek listáján, osztozott a rábízottak sorsában és velük ment Németországba. Ő volt az utolsó lelkész Harkán, akinek kifejezetten a harkai gyülekezet volt a gondjaira bízva, utódai az azóta eltelt évtizedekben más gyülekezetekben is láttak el szolgálatot.

Az ünnepélyes lelkésziktatás során egyházi és világi vezetők áldással, illetve jókívánságokkal köszöntötték Mesterházy Balázst, aki korábban a Líceum iskolalelkészeként is dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvesztek az utak Kópházán

A háromméteres, leaszfaltozott utcán, ha egy ott lakó kint parkol a háza előtt, mi már nem férünek… Tovább olvasom