Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Újra megtanult járni

Már nincs fájdalom a szívében, igaz, lehet, hogy sosem tud rendesen járni a petőházi Takács Csaba.
Takács Csaba világéletében optimista ember volt. Akkor érezte jól magát, amikor a labdarúgópályán lehetett. Egy ártalmatlannak tűnő sérülés következtében ma hatvanhét és fél százalékos rokkant, járni csak mankóval tud.

Két évvel ezelőtt szeptemberben a Fertőszentmiklós–Petőháza mérkőzésen három helyen eltört a lába. Az eset után a Kisalföldnek azt mondta, két-három hónap kihagyás után újra védeni fog. Mint utóbb kiderült, nem lett igaza. A soproni kórházban hat hétig kezelték, nyolc műtéten esett át. A lába pedig nem akart javulni. Tavaly februárban orvost váltott, azóta a győri dr. Balogh Péter kezeli. Utóbb az is kiderült, neki köszönheti a lábát. A műtéteknek még nincs vége, három beavatkozásra még szükség lesz.

– Olyan fájdalmaim voltak, hogy morfium kellett, sírva könyörögtem, csináljanak valamit. Felvágták a lábam, és egy idegszálat kivettek belőle – idézte fel a történteket Takács Csaba. – Négy műtét következett ezután. Egyre inkább bele kellett törődnöm abba, hogy nemhogy focizni nem tudok többet, hanem lehetséges, még járni sem. Már feldolgoztam a történteket. Nem is lenne értelme pert indítani, ki tudja már, hogy ki és hol hibázott. Ha volt hiba egyáltalán. Közel húsz évig voltam labdarúgó, ez volt az életem. Végigjártam a ranglétrát, játszottam az első osztályban, a korosztályos válogatottban. A sérülésem után lekapcsoltam a tévét, ha meccset közvetítettek. Most már meg tudom nézni. Sokat köszönhetek Piskolti Bélának, Bencze Alajosnénak és nem utolsósorban feleségemnek, akik mindvégig kiálltak mellettem.

Takács Csaba még bicegve sem tud teljesen elszakadni a sporttól. No nem azért, mert az orvosai azt tanácsolták neki, hogy ússzon. Ha szeretné a vizet, akkor gyermekkorában ezt a sportot választotta volna a labdarúgás helyett. A petőházi kapusokkal foglalkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószerfogás: 14 fiatal ellen indult büntetőeljárás

Marihuánás cigaretta alapanyagából mintegy kilónyit foglaltak le a rendőrök Sopronban és Fertődön. Tovább olvasom