Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Újra kétsávos a Híd utca – átmenetileg

Sopron - Részlegesen befejeződött a Híd utcában a csatornaépítés. A forgalmat már csak egy-egy munkagép akadályozhatja. Márciusban azonban ismét félpályás útlezárásra lehet számítani.
A Híd utcában – az Ikva felett átívelő híd mellett – a csatornázási program keretében új gerincvezetéket építettek. A munkálatok csúcsidőben forgalmi torlódást okoztak. Mindez már a múlté, mert a program egy része befejeződött, sőt a burkolatot is helyreállították.

A Híd utcában bontás helyett sajtolásos technológiával folytatják a gerincvezeték építését. Fotó: Magasi Dávid

– Két hétig zavartalan lesz a forgalom a Híd utcában, a kivitelező már megszüntette a félpályás útlezárást – tudtuk meg Kerekes Attila városi főmérnöktől. – Eredetileg bontásos eljárással folytatták volna a híd túloldalán a gerincvezeték átvezetését, illetve összekötését, helyette azonban az úgynevezett sajtolásos technikát választották. Ennek köszönhető, hogy felszabadult az úttest.

– Nagyjából két hét múlva azonban ismét félpályás útlezárásra kell számítani a híd és a Balfi utca közötti szakaszon, a fogadóakna megépítése miatt. Ezt követően a bontott részen teljes burkolat-helyreállítás következik – mondta Kerekes Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek van egy göröngy összeg: 200 ezer dolláros átverés

Sopron - Egyre többen kapnak szinte érthetetlenül tört magyarsággal írt elektronikus levelet. Ebben… Tovább olvasom