Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Újjáépülnek a trianoni utak

Megszűnik Ágfalva zsáktelepülés jellege annak az uniós projektnek a megvalósításával, amely két út felújítását foglalja magában.

Az átadásokat jövő nyárra tervezik.

Az Ágfalva és a burgenlandi Somfalva (Schattendorf) közötti kapcsolatokra fókuszáltak szerdán egy uniós projektindító magyar–osztrák konferencia résztvevői. A trianoni utak újjáépülnek, elsőként az Ágfalva és Somfalva közötti.

Gaál István és Cristian Illedits, Burgenland tartomány parlamenti képviselője a projektindítón.
Gaál István és Cristian Illedits, Burgenland tartomány parlamenti képviselője a projektindítón.

– A két település közösen és sikerrel pályázott útépítésre uniós forrásból – összegzett Gaál István ágfalvi polgármester. – A 750 ezer eurós (több mint 206 millió forint) összberuházásból 550 ezer euró (151 millió forint) uniós, a többi állami pénz, valamint önkormányzati önrész. A tervek szerint aszfaltborítású út – autós és kerékpárút – épül a somfalvi határhoz Ágfalváról, ezzel megszűnik Ágfalva zsáktelepülés jellege. Emellett pihenőket, játszóteret és egy emlékművet is felállítunk a határon, és a soproni Somfalvi út Ágfalváig tartó szakaszát is megépítik.

A tervek elkészültek, hamarosan a közbeszerzési eljárást is megindíthatjuk. Reményeink szerint nyárra már elkészül a több mint két kilométer hosszú út, s a két település közötti hivatalos és civil kapcsolatok tovább fejlődhetnek.

– Az ágfalvi német kisebbségi önkormányzat és a helyi német kultúregyesületek is kivették a részüket az előkészületből – vette át a szót Böhm András elnök, aki szerint ha nincsenek ezek a régmúltra nyúló kapcsolatok, még ma sem beszélhetnénk nyitott határról a két falu között.

Olvasóink írták

 • 5. babapofi 2009. december 11. 21:25
  „Azután pedig a lépesfalvi út következik ugye?”
 • 4. psanyi 2009. december 11. 09:37
  „És még kerékpárút is lesz, wow!”
 • 3. Auriana 2009. december 10. 20:32
  „Ahétszázát, nem hittem volna, hogy ez még ebben az évszáadban megtörténik! Hajrá!”
 • 2. babapofi 2009. december 10. 15:25
  „Na végre,már régóta várjuk!”
 • 1. hehe08 2009. december 10. 09:58
  „Gratulálok!
  Végre egy igazán jó hír!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Nem váltható ki Ausztriában a recept!

Azoknak, akiknek Ausztriában nincs társadalombiztosításuk, csak a magyar oltópontokat kereshetik fel, osztrák orvosokkal nem adathatják be a H1N1 elleni vakcinát. Tovább olvasom