Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Újévi koncert Sopronban magyar és osztrák zenészekkel

A bécsi újévi koncerthez hasonlóan Sopronban is hagyománya van a vidám újévi hangversenynek, amelyen közismert és közkedvelt zenedarabokkal teremtenek örömteli hangulatot az évkezdéshez.

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt-termében tartott idei hangversenyen ezúttal magyar és osztrák zenészek közösen léptek fel - adta közre a sopron.hu.

A bécsi Johann Strauss Ensemble (Wien) és két zeneiskola együttműködésének eredményeképpen, a soproni Horváth József AMI (Zeneiskola) és a Musikschule Kindberg növendékei és tanárai közös koncertjén a szólista a 11 éves Michael Katzmann, a hangversenymester Wolfgang Göllner volt.

Fotó: sopron.hu
Fotó: sopron.hu


A közönség soraiban osztatlan tetszést arató program során felcsendült: Joseph Haydn: Gyermekszimfónia, Joseph Haydn: G-dúr hegedűverseny, Joseph Lanner: Romantiker – keringő, Johann Strauss: Tere-fere polka, Vittorio Monti: Csárdás, Johann Strauss: Bécsi vér – keringő, id. Johann Strauss: Radetzky-induló.

A teltházas koncert előtt az új év első napján Fodor Tamás köszöntötte a közönséget. Sopron város polgármestere mielőtt boldog új évet kívánt a megjelenteknek és rajtuk keresztül a soproniaknak, rövid visszatekintő értékelőt tartott az elmúlt esztendő városi eseményeiről, meghatározó eredményeiről.

"Tettük a dolgunkat, olyan eredmények születtek, amelyek azt mutatják, hogy a város fejlődik" – mondta köszöntőjében Sopron polgármestere felsorolva az elért eredményeket, a 2011-ben történt fontosabb eseményeket. Fodor Tamás a 2012. év feladatairól is szólt, majd megköszönte a soproniak eredményes munkáját, amely a város eredményességét is jelentik, és amelyre alapozva Sopron a jövőben is tovább fejlődhet - idézte a polgármester szavait a portál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni tűzesetek a petárda miatt

Sopronban egy étterem mögötti nagyjából kétszáz négyzetméteres füves terület gyulladt ki, vélhetően… Tovább olvasom