Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Újdonságok a faiparból

Több mint nyolcvan kiállító cég részvételével megnyitották az idei InnoLignum erdészeti és faipari vásárt tegnap. A szombat délutánig tartó seregszemle belépődíj nélkül látogatható.
Megnyitották az erdészeti és faipari szakvásárt. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, Fodor Tamás polgármester és dr. Faragó Sándor, a társrendező Nyugat-magyarországi Egyetem rektora Sopront az erdészet és a faipar hazai fellegváraként jellemezték csütörtökön.

– A kiállító cégek nyolcvan százaléka visszatérő. Ám külföldi – német és román – vállalkozások is felsorakoztak – részletezte Szalay Dóra, az InnoLignum főszervezője a rendező Sopron Holding nevében.

Győry Csaba budapesti nagykereskedő vákuumszivattyús rögzítéstechnikát mutat be az érdeklődőknek. Fotó: Gosztonyi
Győry Csaba budapesti nagykereskedő vákuumszivattyús rögzítéstechnikát mutat be az érdeklődőknek. Fotó: Gosztonyi

– Elsősorban a szakmának szól a rendezvény az MKB-aréna és környéke több mint hatezer négyzetméteres területén, ugyanakkor az erdőgazdálkodásban, továbbá a faiparban alkalmazható új gépek, szerszámok, segédanyagok mellett a háztartásokban használatos berendezések széles skálája is megtalálható. A szakkiállításhoz szakmai konferenciák kapcsolódnak, amelyek központi témája az innováció. Az intézmények pedig legfrissebb kutatási eredményeiket osztják meg a szakma képviselőivel. A szakvásár lényegét tömöríti egy szóba az elnevezés is: az inno az innovációra, a lignum pedig a fára utal. Az esemény sok szállal kötődik a Nyugat-magyarországi Egyetemhez, hiszen a kiállító cégek vezetőinek java része ott szerezte meg faipari mérnöki, illetve erdőmérnöki diplomáját.

– Az InnoLignumra az egyetem Ady Endre úti kollégiuma parkolójából retrobusz szállítja az érdeklődőket 10 órától kétóránként az MKB-arénába. Pénteken 10–18 óráig, illetve szombaton 10–16 óráig tart nyitva a szakkiállítás és vásár – tette hozzá érdeklődésünkre Szalay Dóra.

Vásárdíjak. A megnyitón kiosztották a vásár díjait is. A megyei közgyűlés innovációs különdíját az NYME Erfaret Nonprofit Kft., Sopron város különdíját a Sema GmbH, az InnoLignum Sopron vásárdíjait az I wood Kft., a Hubtex Hungária Kft. és az Agroforg Kft. nyerte el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél a színvonalas szórakoztatás

Közös sajtótájékoztatót tartott a Petőfi Színház és az Uniqa-Euroleasing Sopron női… Tovább olvasom