Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Újabb támogatott lakásokat építenek

96 új támogatott lakásra jelentkezhetnek a soproni közalkalmazottak és köztisztviselők.
Az előzetes felmérések szerint a kilencvenhat támogatott lakás többszöröse is kevés lenne Sopronban. A Táncsics Mihály utcában már bontják a régi épületet, ahol a tervek szerint az új lakások felét már jövő nyáron át is adják. Amennyiben úgy alakul az időjárás, akkor pedig télre elkészül a másik fele.

Az ingatlant egy forintért adta oda a város a pályázóknak, valamint a tervezési költségeket is az önkormányzat fizette. A lakásokra közalkalmazottak, köztisztviselők, a fegyveres testületek tagjai, valamint az önkormányzati tulajdonú cégek alkalmazottai jelentkezhetnek. Vagy ahogy Kalmár István alpolgármester fogalmazott: mindenki, aki a közért dolgozik. Fontos, hogy az igénylőlapokat nem a városházához, hanem a munkáltatóhoz kell benyújtani. Az érdeklődők pedig már átvehetik a jelentkezési űrlapokat.

– Ezek a lakások némileg eltérnek a Hátulsó utcaitól, itt kétféle – 42, illetve 66 négyzetméter – alapterületű otthonok épülnek – tette hozzá Kalmár István. – Négyzetméterenként 185 ezer forintért vásárolható meg a lakás. Ez a piaci árnál húsz százalékkal olcsóbb, a vásárlók pedig tulajdonosok lesznek. Kedvezmények is igényelhetők, így a szociálpolitikai támogatás, a közalkalmazotti kedvezményes hitel, valamint a Fészekrakó program is. A város célja, hogy a fiataloknak minél kedvezményesebben biztosítson lakásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több hazai turista Sopronban

A statisztikák alapján Sopron a régió átlaga felett teljesített, és tartja előkelő dobogós helyét, az ország leglátogatottabb helyei között szerepel. Az említett időszak közel 192.000 vendégéjszakája bizakodásra ad okot. Az év végi mérleg előtt, érdemes egy kis összehasonlítást is tenni: Győrben ez a szám 129.000, Szombathelyen 63.000, Kőszegen pedig 20.000. Tovább olvasom