Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Újabb per indul mélygarázsügyben

A csütörtöki közgyűlés utáni rendkívüli ülésen vitáztak a Sopron Holding Zrt. hitelszerződésének módosításáról és – zárt ülésen – a mélygarázzsal kapcsolatos peres eljárás megindításáról.
A csütörtöki közgyűlésről korábban már tudósítottunk. Az azt követő rendkívüli ülés témája volt egyebek között a délkeleti városrész és a Virágvölgy szabályozási terve és építési szabályzata. Szó esett a Rejpál-ház rekonstrukciójáról és hasznosításáról is. Kóczán Zoltán (SZDSZ) megkérdezte, mennyibe kerül az önkormányzatnak az épület.

Havas András alpolgármester elmondta, a Rejpál-ház akkor válik valódi értékké, ha felújítják, megnyitják a látogatók előtt. – A kiadások szándékaink szerint arányosak lesznek azokkal az értékekkel, amit kapunk a házzal – fogalmazott Havas András. Kerekes Attila főmérnök, a beruházási csoport vezetője hozzátette, homlokzati rekonstrukciót és gépészeti munkát igényel az épület, ami a Várkerület „ékköve" lehet.
Magas László a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány kuratóriumának elnöke is kérte a városvezetést, hogy fogadja el a javaslatot, mely szerint az alapítvánnyal és a Liszt Ferenc Kulturális Egyesülettel közösen projektkoncepciót nyújtanak be.

A költségvetési rendeletmódosítás témájánál Nagy Tamás (MDF) az utánpótlás-támogatásról kérdezett. Abdai Géza alpolgármester és közte éles vita bontakozott ki az elosztott pénzek mennyiségéről és a jogosultak köréről.

Zárt ülésen vitáztak a képviselők a mélygarázzsal kapcsolatos újabb peres eljárás megindításáról. Kiderült, a Sopron Holding indít pert az SPT Mélygarázs Kft. ellen, melyben támadják a holding volt vezérigazgatója által megkötött tartós bérleti szerződést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a végzős óvoda- és szociálpedagógusokat is

Óvoda- és szociálpedagógusokat, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozókat avattak tegnap a… Tovább olvasom