Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Újabb lezárások a soproni Kőszegi útnál

Július 4-től lezárják a Kőszegi útnak a Harkai úti csomóponttól a Répcefői sorig terjedő szakaszát, valamint a Felsőbüki Nagy Pál utcának a Kőszegi út – Toldi Ferenc utca közötti szakaszát.


A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének keretében a Kőszegi úti aluljáró-építés miatt július 4-től lezárják a Kőszegi útnak a Harkai úti csomóponttól a Répcefői sorig terjedő szakaszát, valamint a Felsőbüki Nagy Pál utcának a Kőszegi út – Toldi Ferenc utca közötti szakaszát.

Az Európai Unió által támogatott vasútfejlesztés keretében nemcsak a vasúti pálya épült át teljes hosszában Sopron és Szentgotthárd között, de több helyen – köztük Sopronban, a Kőszegi úti kereszteződésben – külön szintű közúti-vasúti csomópontot is kialakítanak. A Kőszegi úti átjárót 2012. március 19-én lezárták a forgalom elől, közel 6 hónapra.

Az autósok számára az ideiglenes korlátozás idejére továbbra is az alábbi terelő útvonalakat javasolják:

Győri út – Csengery utca – Batsányi utca – József Attila utca – Lővér körút – Egeredi út – Harkai út (külterület), illetve
Csatkai utca – Frankenburg utcai aluljáró – Béke út – József Attila utca – Lővér körút – Egeredi út – Harkai út (külterület)

Mint ismeretes, az Európai Unió által támogatott, mintegy 48,6 milliárd forint összköltségű fejlesztés keretében 110 kilométer hosszúságú vasúti pálya újult meg a GYSEV Zrt. vonalán. A vasútrekonstrukció tervezett határideje 2012 vége, előreláthatólag a soproni Kőszegi úti aluljáró is ekkorra készül el.

Olvasóink írták

 • 14. Récsöl 2012. július 03. 18:33
  „Tehát az önkormányzat pályázott, ő adta az önrészt, nem a GYSEV?”
 • 13. streber 2012. július 03. 17:57
  „1soproni:
  Mivel nem szeretném mindenkiben a kötözködőt látni:

  Elvileg 300 millió volt az önrész, ehhez nyertek 2,7 milliárdot.

  Azért vigyorog, mert politikus. Ez az aluljáró már nagyon kellett, és most, hogy végre készül, talán szavazókat is szerez, ha ott van a képeken.
  Meg hát van némi köze (vagy az embereinek) a sikeres pályázathoz.”
 • 12. vízibicikli 2012. július 03. 16:03
  „10. IkvaHírLACEE
  Azok az utak lassan már a kocsikat sem bírják el, nem hogy buszokat. Nem ekkora járművekhez épült az alapjuk.
  De lehet, hogy elbírják a terhelést, de az is lehet, hogy nem. Ha viszont nem, ki fizeti a helyreállítás költségeit? Az épp csak vegetáló KV, vagy a csőd szélén táncoló Önkormányzat? Esetleg a GySEV, akinek meg semmi köze a terelési útvonal meghatározásához? Vagy netán a lakók? Vagy az utasok? Vagy a buszsofőr maga? ;)
  Józan gondolkodású döntéshozó nem vállal be ekkora kockázatot. Inkább várjon vagy 20 percet a busz a visszaindulásra a buszmegállóban, mert az alatt legalább nem termel extra veszteséget.”
 • 11. 1soproni 2012. július 03. 15:07
  „streber!
  Ha egy fillért sem, akkor abba, hogy miért vigyorog minden ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón a polgármester, illetve miért nyilatkozza azt az önkormányzat, hogy az ő érdemük.”
 • 10. IkvaHírLACEE 2012. július 03. 15:00
  „Nem bír el óránként egy fel meg egy lemenő buszt?”
 • 9. vízibicikli 2012. július 03. 14:17
  „IkvaHírLACEE!
  Sem a Vas Gereben, sem a Sport utca nem alkalmas arra, hogy azon két és fél hónapon keresztül buszforgalom legyen. Teljesen tönkretenné a már most is eléggé rossz állapotban lévő utcákat, így utána még azokat is több tízmillióért rendbe kéne hozni (plusz a házakban esetleg keletkező repedéseket), amit kétlem, hogy akár a KV, akár az Önkormányzat bevállalna.”
 • 8. topper 2012. július 03. 12:38
  „6. IkvaHírLACEE. Busszal a Sport utcán ??? Nem hinném hogy elfér.”
 • 7. molten13 2012. július 03. 12:22
  „Már csak két hónap!”
 • 6. IkvaHírLACEE 2012. július 03. 11:00
  „#5 valamibe mindig bele lehet kötni.
  Mellesleg a buszokat meg lehetett volna úgy oldani, hogy végigmenjenek a Sport utcán, így tudnák érinteni a Kőszegi út 62. és Kőszegi út, Sarudi utca megállóhelyeket is”
 • 5. k73 2012. július 03. 10:30
  „Az új lezárások, remélem továbbra sem érintik a gyalogos illetve a biciklis forgalmat?!
  Erről is írhattak volna....
  Ja, ennek utána kellett volna járni???”
 • 4. vízibicikli 2012. július 03. 10:10
  „Esetleg megemlíthette volna a cikk, hogy a lezárás miatt az arra járó 12-es busz nem terelő, hanem csonkított útvonalon fog járni, így az utolsó három megállóját egyálalán nem érinti, de még csak a közelükbe sem fog menni. (Ami egyébként bölcs döntés.)
  http://www.kvrt.hu/index.php?hlid=585”
 • 3. Paragulis 2012. július 03. 10:06
  „Tisztelt Kisalföld!
  Arról is kéne tájékoztatást adni,hogy a 12 busz merre fog közlekedni. A József Attila lakótelepiek nem érdemlik meg a tájékoztatást?
  Talán azt az egy óránkénti buszjáratot is el akarják venni a lakótelepiektől.
  Nincs mindenkinek autója és az új kommunális adó bevezetésével talán jutna annyi pénz,hogy minket is néznének valakinek a város vezetői.
  Más.Talán az is megérne egy misét,hogy a József-en a közlekedési táblák láthatóságát valaki felülvizsgálná és nem akkor kapkodnának amikor baleset következik be a fenti hiányosságokból.
  Abdai talán ki kellene menni a körzetébe és tájékozódni illetve tájékoztatni azokat akik rá szavaztak és bejutaták az önkormányzatba.”
 • 2. streber 2012. július 03. 09:58
  „1.
  Ha egy fillérrel sem, akkor mibe kötünk bele? Túl szürke a beton?”
 • 1. 1soproni 2012. július 03. 09:13
  „Ehhez a projekthez mennyivel járult hozzá a soproni önkormányzat?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikerfesztivál: külföldről is várnak vendégeket

Ezúttal is „Minden, ami belefér" elnevezéssel, reggel 9-kor főzőversennyel kezdődik az… Tovább olvasom