Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Újabb körforgalmak épülnek Sopronban

Újabb körforgalom épül a városban, ezúttal az elkerülőút (84. számú főút) és a balfi országút kereszteződésében.

Számos körforgalom épült

Sopronban az elmúlt években számos körforgalom épült, segítve a városon belüli közlekedést. A szűkebben vett belváros után az elkerülőút következett, egy kompromisszumos megoldás árán. Az önkormányzat és a Nemzeti Autópálya közös beruházásában – összesen mintegy 100 millió forintos költségvetéssel – két körforgalom kialakítását tervezték. Az egyik már megvalósult a Szent Mihály-temetőnél, a másikra, a Balfi utcaira pedig már kiírták a közbeszerzési pályázatot.

Nagyjából hatvanmillióba kerül

– Csütörtökön lesz a beérkezett pályázatok bontása Budapesten – tudtuk meg Walter Dezső polgármestertől. – Amennyiben eredményes lesz, akkor szeptember közepe táján lerakhatjuk az alapkövet. A körforgalom kialakításával egy rendkívül veszélyes kereszteződést szüntetünk meg. Ezzel nem ér véget az elkerülőút „körforgalmasítása", mert a plázánál levő csomópontot is szeretnénk korszerűsíteni. A szakemberek már elkezdték a tervezését.

A körforgalmi csomópontok kialakítása relatíve sokba kerül, de a biztonságos közlekedést nem lehet pénzzel mérni. Egy átlagos ilyen csomópont hatvanmillióba kerül, attól függően, hogy milyen közműmunkálatokat kell elvégezni a mélyben. A városban a közelmúltban többet is építettek, például a Csatkai és a Táncsics utcában, a Jereván-lakótelepen, a Selmeci utcában (ezt az Interspar finanszírozta), a Shell-kútnál (a társaság hozzájárult egy bizonyos összeggel), a Ferenczy János utcában és a már említett Szent Mihály-temetőnél. A Kossuth utcait inkább csak felrajzolták.

Folytatódik a program

Mint megtudtuk, a program folytatódik. A Győri úton a volt marhavágó helyén épül egy áruház, ezért itt is körforgalmat alakítanak majd ki, valamint a Tesco bejáratánál is, ugyanis vele szemben egy barkácsáruházat terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt nyárfa rongálta meg az autót

Lövő és Sopronkövesd között egy nyárfa dőlt egy éppen arra közlekedő Peugeot típusú autóra. Tovább olvasom