Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Újabb kenderültetvény

Lakossági jelzésre újabb, ezúttal 25 tőből álló indiaikender- ültetvényt számoltak fel a rendőrök Sopron környékén.
A Balf és Fertőrákos közötti területen van szántója annak a Budapest környéki férfinek, aki félévente szokta megnézni, rendbe rakni Fertő menti ingatlanát. Csütörtökön a reggeli órákban érkezett földjére, ám mielőtt megkezdte volna a kaszálást, gyanús lábnyomokat és egy kitaposott ösvényt vett észre. Ezen haladt befelé a derékig és vállig érő gazban, amikor beljebb – egymástól egy méterre, libasorban ültetve – kenderhez hasonló növényt fedezett fel. Értesítette a rendőrséget, s amire gyanakodott, beigazolódott: indiaikender-ültetvényt alakítottak ki ritkán látogatott földjén.

– Úgy tűnik, erősödik a kábítószerezés elleni küzdelem a társadalom részéről. Míg a hét elején egy erdész, csütörtökön egy szántótulajdonos bejelentésére sikerült indiaikender-ültetvényt felszámolnunk Sopron környékén – mondta dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a kapitányság vezetőhelyettese. – A Balf és Fertőrákos közötti ingatlanról huszonöt tövet szállítottunk a kapitányság laboratóriumába. Kifejlett, 80–100 centiméter magas növényekről van szó, amelyekből a marihuána alapanyaga származik. A helyszínen talált ötliteres – Németországból való – tejeskannákban is indiai kender nőtt, a tárolóedényeket szintén lefoglaltuk. Feltételezhető, hogy a lakott területektől kilométernyi távolságban fekvő telep idővel nagyobb ültetvénnyé vált volna. Ezt most sikerült megakadályoznunk. Az ügyben megkezdtük a nyomozást, az adat- és a tanúkutatást. Az indiai kendert a hatóanyag-tartalom vizsgálatát követően megsemmisítjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat tő kendert irtott ki a rendőrség

A soproni erdőben tizenhat tőből álló kenderültetvényt alakítottak ki ismeretlenek. A telepet egy erdész bejelentésére felszámolta a rendőrség. A Soproni Rendőrkapitányság embereinek túlburjánzó, két és fél méteres sűrű bozóttal és tüskés bokrokkal kellett megbirkóznunk ahhoz, hogy bejuthassunk a mintegy ötven-ötvenöt négyzetméteres területre. Tovább olvasom