Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Újabb cégek letelepedése várható

Nem tört meg a lendület, kiszámíthatóan fejlődik a délkeleti ipari park Sopronban.

Nem tört meg a Sopron Délkeleti Ipari Park lendülete. A Kisalföld úgy értesült, a Swedwood Sopron Bútoripari Kft. több milliárd forint értékű beruházást tervez és újabb cégek szeretnének betelepülni a parkba.

– Az önkormányzat a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. révén ötvenszázalékos tulajdonrészt szerzett a délkeleti ipari parkot működtető kft.-ben annak érdekében, hogy pályázhassunk további út- és közműépítésre – mondta Kiss Ferenc, a kft. egyik ügyvezetője. – A tulajdonosok – összesen tizennyolc cég és magánszemélyek – névértéken lemondtak tulajdonrészük ötven százalékáról. Szeretnénk ugyanis a Lófuttató és a Kelta utcát, valamint a „régi" Iparkörutat kiépíteni és a parkon belül egy „fő" utcát is kialakítani, amely csatlakozna a tervezett S9-es úthoz, így teremtve meg a közvetlen összeköttetést a közúti rendszerhez. Amennyiben megépül, akkor újabb területeket tárhatunk fel, olyanokat, amelyeken sohasem volt ipari tevékenység, tehát zöldmezős beruházások indíthatók a szükséges infrastruktúra megteremtését követően. A park – amelynek határát szeretnénk kitolni a szennyvíztisztítóig – képe szinte napról napra változik, újabb és újabb vállalkozások telepednek meg, a régiek meg bővülnek.

A holnapi taggyűlésen például arról is szó lesz, hogy két újabb nagy cég indítana itt vállalkozást, de a részletekről egyelőre nem beszélhetek.
Kiss Ferenc nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a Swedwood – a Kisalföld információi szerint – több milliárd forint értékű beruházást tervez, amely újabb száz dolgozó foglalkoztatását is jelentené. Az ipari parkban működő cégek 2006-os árbevétele 31 milliárd 853 millió forint volt, a foglalkoztatottak száma 3393.

– A jövő mindenképpen a terület bővítését is jelenti – folytatta az ügyvezető. – Mintegy 130 hektár áll még rendelkezésünkre. Jelenleg 32 hektáron működünk, tehát a fejlődés lehetősége adott, és ha ilyen ütemben nő a vállalkozások száma, akkor hamarosan szükség lesz azokra a területekre is, amelyek még feltáratlanok.

Horváth Ferenc

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ''Év oroszlánja''

A Lions klub soproni szervezetének bálja hárommillió forintos bevételt eredményezett, amelyet jótékony célokra fordítanak a szervezők. Az „Év oroszlánja" díjat idén Tóth Kálmán, a klub titkára kapta. Tovább olvasom