Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Újabb bevásárlóközpontok épülnek

Az egykori marhavágó területének egy részén földmunkák kezdődtek. Azon a helyen, ahol a Lidl tervezi, hogy élelmiszer-áruházat épít.

A Győri úton, az egykori marhavágó területének egy részén a közelmúltban földmunkák kezdődtek, mintha építkezéshez készítenék elő a területet. Hogy pontosan mit is terveznek, és mikorra készülhet el a soproni Lidl, azt szerettük volna a cég magyarországi központjában megtudni, de szinte lehetetlen elérni őket. Az interneten találtunk ugyan egy telefonszámot, amelyet tárcsázva egy kedves női hang elmondta: nevet, telefonszámot nem adhat, de egy e-mail címet igen. Nos, a kérdéseinket tartalmazó levelet még kedden elküldtük, de választ nem kaptunk rá. Így tehát csak annyi biztos, amit fentebb leírtunk.
Egy másik áruházlánc is komolyan érdeklődik a városban rejlő lehetőségek iránt. A Baumax Magyarország beruházási osztályán elmondták, elképzeléseik szerint már jövőre megépítik soproni áruházukat, ugyancsak a Győri úton. A terület már rendelkezésükre áll, így az engedélyeztetési eljárás után felépülhet a barkácsáruház.
Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Győri út és az Ipar körút sarkán Family Center épülhet, és más elképzelésekről is hallani, de egyelőre a Lidl, a Baumax és a Family tűnik a közeljövőben megvalósíthatónak. Ez azt is jelenti, hogy jelentősen megváltozhat a Győri út látképe és forgalmi rendje, mert az új üzletközpontokhoz meg kell teremteni a közlekedési kapcsolatot is.

Úgy tűnik tehát, a multinacionális cégek Sopronban is jelen szeretnének lenni szolgáltatásaikkal. Az már más kérdés, hogy így tovább romlik a kiskereskedők helyzete, akik már eddig is sokat panaszkodtak, hiszen többségük képtelen felvenni a versenyt a multik kínálatával, viszonylag alacsony(abb) áraival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdi Tamás ad jótékonysági koncertet

Érdi Tamás ad jótékonysági koncertet a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban… Tovább olvasom