Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Új vezetőket keres az önkormányzat

A tanév végén négy soproni közoktatási intézmény vezetőjének megbízatása jár le, egy pedig nyugdíjba vonul.

Az önkormányzat pályázatot ír ki a tisztségek betöltésére.

A 2009–2010-es tanév végén négy közoktatási intézmény (Pedagógiai Szakszolgálati Központ, Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény) igazgatójának is lejár a megbízatása. A Hermann Alice Óvoda vezetője, Varga Istvánné a nyugdíjazását kérte, ezért az óvoda vezetésére szintén pályázatot kell kiírni.

Maradnak a gyakorlatnál

Kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a közoktatási intézmények vezetői öt-tíz évre szóló magasabb vezetői megbízást kaphatnak. Palotai György osztályvezető javaslatára a közgyűlés nem tért el az eddigi gyakorlattól és továbbra is az öt évre szóló megbízást támogatta.

A közgyűlés felkérte dr. Dobos József jegyzőt, hogy a pályázati felhívásokat tegye közzé és a pályáztatást a jogszabályokban foglaltak szerint bonyolítsa le. A jelentkezőknek büntetlen előélettel és legalább ötéves szakmai gyakorlattal kell rendelkezniük.

Alapszabályok változtak

Több intézmény alapszabályát is módosította a közgyűlés az év végén megváltozott törvények és jogszabályok értelmében. Közéjük tartozik a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, amely a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását végzi. Az intézmény feladatai között a jövőben a fejlesztő iskolai oktatás is szerepel. A Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncművészeti ágon folytatott művészeti alapképzését az ehhez szorosan kapcsolódó népzenei képzéssel egészítették ki.

Több gyermeket fogadhatnak

Az egyesített bölcsődék alapító okiratát is módosította a közgyűlés a férőhelyek számának megemelése érdekében. A közgyűlés az egy bölcsődei csoportban gondozható gyermekek számát tizenkét főben maximalizálta. Abban az esetben, ha valamennyi gyermek betöltötte második életévét, legfeljebb tizennégyre emelkedhet a csoport létszáma.


Helyesbítés:

A pályázathoz vezetői gyakorlat nem, csupán ötéves szakmai gyakorlat szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partnerségben a tudásért

Sopron - A magyar–szlovák határ menti térségben tevékenykedő, számítógépes tervezőrendszereket… Tovább olvasom