Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Új vezető dolgozik a mentőállomás élén

A soproni mentőállomásnak új vezetője van, Bujtás József, aki 1999 óta mentőzik. Főnökként is elsősorban bajtárs marad.
 
Az első eset, amihez még kezdő mentőápolóként vonult, örökre belevésődött: egy huszonkét hónapos kisgyerek forrázta le magát. Időben kórházba értek vele...

Érdekes módon az utolsó jelentős élménye is kicsihez kötődik: nemrég egy ágfalvi lakásban vezetett le sikeresen egy szülést.

A kislány és az anyuka is jól vannak. Nem is csoda, hogy a soproni mentőállomás új vezetőjének ezek a mentések forognak a fejében, hiszen Bujtás József is háromszoros apuka. A harmincöt éves szakembernek szeptembertől az egész állomás irányítása a feladata.

– Tudtam, hogy sok munkám lesz, hát legalább nem csalódtam. Tényleg rengeteg az adminisztráció – mondja Bujtás József, akit már ismerhetnek olvasóink, hiszen lapunk címlapján mosolygott, amikor egy sikeresen újraélesztett infarktusos beteg a Kisalföldön keresztül mondott neki köszönetet

A soproni mentőállomásnak új vezetője van, Bujtás József, aki 1999 óta mentőzik. Főnökként is elsősorban bajtárs marad.
A soproni mentőállomásnak új vezetője van, Bujtás József, aki 1999 óta mentőzik. Főnökként is elsősorban bajtárs marad.


Bujtás József a Fáyban érettségizett mint képesített könyvelő, vállalati tervező és statisztikus. Ehhez képest a mentőknél találta meg a hivatását, bár most jól hasznát veszi, hogy nem ijed meg a rubrikáktól.

– Annak idején, bevallom, csak átmeneti megoldásnak gondoltam a mentőzést, de elég hamar rájöttem, ez az igazán nekem való. Egymás között tréfásan azt szoktuk mondani, megcsapott a sziréna engem is. 2002-ben már kezemben volt a szakápolói vizsga oklevele, 2008-ban pedig mentőtisztként diplomáztam.

A kérdésre, hogy a sok tragédiát, betegséget, drámát, amit naponta átélnek, hogy kezeli, a fiatal mentőtiszt elmondta: – Némi távolságot kell tartanunk az eseményektől, különben beleőrülnénk. Nagyon sok fiatal fordít azért hátat a mentőknek, mert nem tudja feldolgozni a látványt, a történteket, a következményeket. Fejben kell rendet tenni. Ennek ellenére persze mindnyájunkkal előfordul, hogy napokig hordozunk magunkban egy-egy élményt.

Bujtás Józsefnek vezetőként biztosítani kell a munkafeltételeket, a szakmai felügyeletet, a rendet, elszámolásokat és jelentéseket ír, kezeli a leltárt, a gyógyszerraktárat, az autók felszereléseit, harminchét munkatársáért és öt gépjárműért vállal felelősséget. Persze vonul is, munkaideje kétharmadában továbbra is mentőtiszt. – Nem szeretném, ha mostantól csak a főnököt látnák bennem, vannak persze elvárásaim, amikhez következetesen ragaszkodom, de elsősorban továbbra is bajtárs vagyok. Így volt ez Sopronban eddig is – zárta Bujtás József.
       

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárd forintért korszerűsítik Kurucdombot

A Rodostói utca 2–8. szám alatti épületegyüttes lakásainak számát újra negyvenre emelik,… Tovább olvasom