Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Új vezető a sebészeti osztály élén

Dr. Dubecz Sándor egyetemi magántanár személyében áprilistól új osztályvezető főorvos kezdte meg munkáját a soproni kórház sebészetének élén.

– Sebészésszel gondolkodni tehetség, genetika és szorgalom kérdése – nyilatkozta dr. Dubecz Sándor (54 éves), a soproni Erzsébet oktató kórház sebészeti osztályának új osztályvezető főorvosa, aki az első napokban a műtőasztal mellett asszisztálva szeretné felmérni sebészkollégái szaktudását.

A sebész, gasztroenterológus és onkológusi szakvizsgával, illetve egyetemi habilitációval is rendelkező főorvos pályázat útján foglalhatta el az eddigi osztályvezető, a nyugdíjba vonult dr. Scherfel Tibor helyét.

– A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, ezt követően hosszú éveket töltöttem el különböző fővárosi klinikákon, intézetekben. Emellett rendkívül fontosnak tartottam az állandó továbbképzést, az új ismeretek mielőbbi gyakorlati alkalmazását – mondta a Kisalföldnek a budapesti születésű osztályvezető főorvos. – Ösztöndíjjal majd három évet töltöttem az USA-ban: bostoni és Los Angeles-i klinikákon, majd két alkalommal a Távol-Keleten, Japánban tett tanulmányútjaim során ismertem meg a legkorszerűbb gasztroenterológiai és sebészeti eljárásokat. Kandidátusi disszertációmat a berlini Humboldt Egyetemen védtem meg.

– A sebészet teljes vertikumát csak a kiemelt, súlyponti kórházakban művelhetik, s ez szép kihívás egy orvos számára – utalt dr. Dubecz Sándor soproni pályázatának hátterére. – Eddigi soproni tapasztalataim nagyon kedvezőek: a műszerezettség alapján az Erzsébet-kórház sebészete az ország legjobban felszerelt osztályai közé tartozik, vetekszik egyes klinikák sebészetével is. Ami a létszámot illeti, tagadhatatlan, hogy érzékenyen érinti az osztályt a három neves sebész egyidejű nyugdíjba vonulása. Elengedhetetlennek tűnik, hogy szakembereket vegyünk fel: Kapuvárról is érkezik sebész, valamint olyan fiatal, tehetséges orvosokat várunk az osztályra, akiknek megadjuk a lehetőséget szakirányok választására éppúgy, mint a sokoldalú továbbképzésre. Sebészésszel gondolkodni ugyanis tehetség, genetika és nem utolsósorban szorgalom kérdése – zárta dr. Dubecz Sándor.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három nővér, szexjelenettel

Az udvariasnál valamivel nagyobb, de semmiképpen sem kirobbanó vagy viharos erejű tapssal köszönte meg – eléggé foghíjas nézőtéren – a soproni közönség Csehov (1860–1904) Három nővér című darabjának színpadra állítását. Szerintünk nem a színészeken vagy a rendezőn múlt, hogy elmaradt az átütő siker. Tovább olvasom