Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Új vezérigazgató a GySEV élén

Visszahívta igazgatósági tagságából, egyszersmind vezérigazgatói beosztásából is felmentette Fehérvári Lászlót a GySEV Rt. közgyűlése. Helyére Siklós Csaba, az Antall-kormány egykori közlekedési minisztere kapott megbízást.
– A GySEV Rt. pénteki közgyűlésén a stratégiai kérdések mellett a vasúttársaság felügyeleti szerveit érintő, továbbá személyi változásokat eredményező határozathozatalra is sor került – tudtuk meg Sebők Tibortól, a GySEV Rt. sajtóosztályának vezetőjétől. Dr. Fehérvári László vezérigazgatót visszahívták igazgatósági tagságából. Igazgatósági tag lett dr. Bíró Fruzsina Szilvia, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium főosztályvezető helyettese, aki ezt megelőzően lemondott a GySEV felügyelőbizottságában betöltött tisztségéről.

A tegnapi közgyűlés dr. Fehérvári Lászlót vezérigazgatói beosztásából is felmentette, munkaviszonyát pedig közös megegyezéssel október 31. napjával megszüntette. A vasúttársaság október 3-i hatállyal – jelenlegi feladatainak megtartása mellett – Siklós Csaba vezérigazgató-helyettest bízta meg a vezérigazgatói teendők ellátásával. Siklós Csaba a 2003-as gazdasági évet lezáró májusi közgyűlésig látja el vezérigazgatói munkáját.

Sebők Tibor elmondta még: a szeptemberi közgyűlés utasításának megfelelően elkészült a vasúttársaság stratégiai vázlata. Ez a vállalat jobb áttekinthetőségét, az egyes gazdasági tevékenységek elkülönítését és önálló megítélhetőségét szolgálja. Az elkészült munka javaslatokat tartalmaz a szervezet átalakításával kapcsolatosan is. Ennek menetrendjét és az elvekre vonatkozó indítványokat a közgyűlés elfogadta. A menedzsment feladata, hogy az igazgatóság irányításával – a felügyelőbizottsággal egyeztetve – a végleges stratégiai anyagot elkészítse, s azt az idei gazdálkodási évet bezáró közgyűlés elé terjessze. Ennek a munkának a koordinálására Ács Sándor vezérigazgató-helyettest jelölték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédiát okozott a vad

Vaddisznó okozott halálos közúti balesetet szerdán éjjel a Fertő-parti út Fertőboz és Hidegség… Tovább olvasom