Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Új városplébános Sopronban

Augusztus elsejei hatállyal Sopron új városplébánosává nevezték ki Horváth Imre atyát, aki ezt megelőzően Bükön – és további kilenc településen – látta el a hívek lelki gondozását.
Sopron védőszentjéről, Szent Mihályról elnevezett templomban vasárnap délelőtt fél 10-kor bemutatkozó szentmisét celebrál Horváth Imre, Sopron városplébánosa, aki az egyházmegye családügyi referenseként is tevékenykedik. (A szentmisén részt vesz új munkatársa, Henczel Szabolcs káplán is.)

Háromgyermekes családból

A háromgyermekes családból származó Horváth Imre Zsirán nevelkedett. A pannonhalmi bencés gimnáziumban erősödött meg elhatározása, hogy a papi hivatást választja. Bátyja, Zoltán Budapesten vendéglátós szakember, Bükön élő húga, Márta immár háromgyermekes családanya.
– Győrben 1975-ben szenteltek pappá, első állomáshelyem pedig olyan Veszprém megyei település – Gyarmat – volt, amely ma már Győr-Moson-Sopron megyéhez tartozik – mondja Sopron városplébánosa. – Ezt követően hat évig Mosonmagyaróváron, két évig Győrben, a Szent Imre-templomban szolgáltam. Agyagosszergényi állomáshelyemen kaptam első plébánosi megbízásomat, majd Bükre kerültem, s további kilenc településen láttam el plébánosi feladatokat. Ezüstmisémet is Bükön celebráltam. Az idők során nagyon sok családi és ifjúsági közösséggel építettem ki kapcsolatot, s gazdag tapasztalatokra tettem szert a lelki gondozói munkához. Néhány évvel ezelőtt az egyházmegye családügyi referensévé neveztek ki, ezt a tevékenységet városplébánosi munkám mellett is folytatom.

Nyitottságot remélve

– A családközösségek kialakítása, a hívő emberek összefogása a megújuló egyház egyik legfontosabb feladata – folytatta Horváth Imre városplébános. – Vallom, hogy ép és – testi-lelki értelemben vett – egészséges családokra van szüksége a társadalomnak. Az egyház által felmutatott keresztény értékek mentén létrejövő s ezt a célt kitűző családi és ifjúsági közösségek szűkebb pátriánk biztató jövőjének zálogai lehetnek. Szeretném, ha az ökumené szellemében Sopron nyitott lenne az ilyen jellegű összefogásra.

Korábban:

Búcsúzik Sopron városplébánosa (2002-07-23) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztma okozta az elítélt halálát?

Vizsgálóbizottság indult Sopronkőhidára. A szigorúan őrzött fegyház és börtönben azt kell a… Tovább olvasom