Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Új városközpont jöhet létre Fertődön

Fertőd - Összeállt Fertődön a városrehabilitációs program első fejlesztési üteme. Összességében egymilliárd forintos projektekről van szó, az első pályázatot már be is adták.
Fertődön két évvel ezelőtt indult el az átfogó városfejlesztési projekt kidolgozása. A tervek mostanra elkészültek, valamint ezek lakossági véleményezése is a végéhez közeledik.

– A teljes városrehabilitációt két ütemben tervezzük végrehajtani – mondta el Kisalföld megkeresésére Fülöp Géza polgármester. – Az első részben mintegy egymilliárd forintos beruházások valósulhatnak meg. A remélt uniós és állami támogatás mellett a városnak körülbelül kettőszázmillió forint önrészt kell előteremtenie. Az első pályázatot már beadtuk, a végleges elbírálás őszre várható. Fontos fejlesztéseink a kastély felújításának ütemeihez igazodnak.

Tervezőasztalon: az egykori szovjet laktanya épületének átalakításával oktatási és kulturális központ jöhet létre.
Tervezőasztalon: az egykori szovjet laktanya épületének átalakításával oktatási és kulturális központ jöhet létre.


A polgármester hozzátette, az első ütemben a volt szovjet laktanyában lévő egyik épületet alakítják át oktatási és kulturális központtá, valamint egy játszótér is épülne. Az átalakított épületben kapnak helyet a civil szervezetek, és a városnak lesz egy több száz főt befogadni képes nagyterme. Emellett új parkolókat építenek, és a Haydn utcát sétálóutcává alakítják át. A mikrotérség központi általános iskoláját is felújítják.

– A második ütem elképzelései a 2010-es időszak után válhatnak valóra – folytatta Fülöp Géza. – Ennek keretében tervpályázatot jelentetünk meg, és a legjobb munkát valósítjuk meg. A polgármesteri hivatal egyelőre a Muzsikaházban marad, de az már biztos, hogy idővel ki kell költöznünk. Miként a középiskola számára is új helyet kell keresni.

Fórumot tartanak
A nyilvános városfejlesztési fórumot ma 17 órai kezdettel tartják meg Fertődön, az Esterházy-kastély Pálmaházában. A rendezvényen részt vesz Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár, Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Olvasóink írták

  • 2. eszterházy 2008. március 28. 19:35
    „Fertődi,nyugi,mindennek eljön az ideje.”
  • 1. Fertődi 2008. március 27. 18:07
    „Ez mind szép és jó, de hosszú évek óta nem képesek pl a kastély előtt lévő járdát felújítani, vagy a 2007 őszén megfoltozott és azóta ismét tönkrement utak szélét kijavítani (pl: Süttöri templom mellett, az Óvoda utcai kanyar, süttöri temetővel szemben stb...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Székely Norberttel! képgaléria

A kisalföld.hu vendége volt péntek délután Székely Norbert, az MKB Euroleasing Sopron… Tovább olvasom