Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Új utat szeretnének építtetni

A Tómalom legforgalmasabb utcájába – városházi támogatással – új utat szeretnének építtetni az ott lakók.
A Virágvölgy, Tómalom, Jánostelep, Koronázódomb, Pozsonyi út, Homokbánya utca, Hársfa sor, Csalogány köz, Kutyahegy, Bánfalvi utcában élők közös képviselői tegnap a szennyvíz-elvezető víziközmű-társulás küldöttgyűlésén beszámolót hallhattak a csatornázás eddigi állásáról. Mint elhangzott, a Tómalommal már közel egy éve végeztek. Jánostelepen és a Virágvölgyben az ellenőrzés zajlik, míg konkrét kivitelezés jelenleg a Kutyahegyen és a Koronázódombon van.

– Továbbra sem értjük, hogy a Tómalom egyik részén élők csupán kétszázezret, a másik felében lakók pedig a dupláját fizették ki azért, hogy beköthessék a szennyvízcsatornát – panaszolja az egyik tómalmi lakó, Ambrus Zoltán. – Szeretnénk elérni valamilyen módon, hogy mi is részesüljünk az ISPA-támogatásból. További gondunk, hogy a kivitelező több helyen nem megfelelően végezte el a munkát. Elvárnánk, hogy korrigálják a hiányosságokat. Nem azért fizettünk ki több százezer forintot, hogy ne tudjunk közlekedni az utcában, ugyanis a szerződés szerinti zúzottkő út nem mindenhol készült el megfelelően.

Elhangzott, a Tómalmon élők egy részének és az újonnan csatlakozóknak a piaci árat kell megfizetniük, ha szeretnék bevezettetni a csatornát a házukba. Az ISPA által támogatott projektben azok az ingatlanok vesznek részt, amelyeket évekkel ezelőtt bevontak. A felmerülő hibákat a beruházó kivizsgáltatja, amennyiben ez a kivitelező miatt keletkezett, akkor a garanciavállalásnak megfelelően kijavítja.

– Az úgynevezett Tómalom II. ütem munkálataira a társulatunk 78 millió forint támogatást nyert el. Ebből mintegy 36 millió maradt meg – tette hozzá az elnök. – Ezt a pénzt a lakosok visszakaphatják, vagy úgy, hogy az ötödik év végén elengedik az utolsó részleteket, vagy arányosan csökken a befizetendő összeg. Harmadik lehetőségként felmerült, aszfaltoztassuk le Tómalom legforgalmasabb utcáját. Ez esetben nincs visszafizetés. Amennyiben a harmadik verziót támogatja a többség, kérnünk kell a város támogatását, hogy elő tudjuk teremteni a kivitelezéshez szükséges 45 millió forinthoz a hiányzó részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogynak az apartmanok

Ez év tavaszán sokan megkérdőjelezték, a soproni önkormányzat döntését (jogilag és erkölcsileg), nevezetesen, hogy megvásárolta a fertődi építőktől a Lövér körút 33. szám alatti apartmanházat. Az ott épített üdülőapartmanok ugyanis eladhatatlanok voltak, csupán néhány kelt el közülük. A város azonban megváltoztatta a területre érvényes szabályozási tervet, így az apartmanokat át lehetett minősíteni lakásokká. Tovább olvasom