Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Új típusú jegykiadó gépek lesznek a helyközi buszokon Sopronban

Új típusú jegykiadó gépeket helyeznek üzembe az ÉNYKK Zrt. helyközi autóbuszain, ezért augusztus végéig Sopron térségében ezeken a járatokon nem lehet bérletet vásárolni. Az új berendezések már elektronikus menetjegyek kezelésére is alkalmasak lesznek.
 Új típusú jegykiadó gépeket helyeznek üzembe az ÉNYKK Zrt. Soproni Forgalmi Üzemének helyközi autóbuszain, ezért augusztus 5-től várhatóan augusztus 28-ig a buszokon nem lesz lehetőség bérletjegyváltásra. 

– Az autóbuszokon 2018. január 1-jétől már csak online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrző egységgel felszerelt pénztárgépeket lehet üzemeltetni. Ezeknek a követelményeknek a mostani jegykiadó gépeink nem mindegyike felel meg, ezért legkésőbb 2017. december 31-ig végre kell hajtani a cseréjüket. A jelenlegi berendezések életkora, gyakori meghibásodása és nehézkes alkatrész-utánpótlása is indokolja a cserét – tudta meg a Kisalföld Hegedüs-Kuti Piroskától. Az ÉNYKK kommunikációs csoportvezetője hozzátette, az új jegykiadó gépek emellett számos, a mai kor követelményeinek is megfelelő funkcióval rendelkeznek majd. 
Szombattól várhatóan augusztus 28-ig a helyközi buszokon nem lesz lehetőség bérletjegyváltásra. Fotó: Füzi Fanni
Szombattól várhatóan augusztus 28-ig a helyközi buszokon nem lesz lehetőség bérletjegyváltásra. Fotó: Füzi Fanni

Így például kompatibilisek a közösségi közlekedés terén bevezetni tervezett elektronikus viteldíjfizetési rendszerrel (Nemzeti Egységes Jegyrendszer Platform). Elektronikus menetjegyek és bérletek kezelésére is képesek lesznek, gyorsabb, korszerűbb a nyomtatójuk, az adatáramlásuk pedig vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül történik. Az utasok szempontjából az sem mellékes körülmény, hogy a belső adatbázisuknak köszönhetően egyszerűbb lesz a számlakiadás, mivel a vevő név- és címadatait nem kell kézzel a helyszínen rögzíteni.
Kuti Piroska arra is felhívja a figyelmet, hogy szeptember 1-jétől kizárólag az adatbázisukban szereplő bérletigazolvány, illetve a diákok részére kiállított viszonylatigazolás adatai alapján lehet majd az autóbuszokon bérletjegyet vásárolni.

A zökkenőmentes átállás érdekében arra kérik a helyközi járatok utasait, hogy ezeket az okmányokat mutassák be adategyeztetés céljából az ÉNYKK Zrt. elővételi pénztáránál (autóbusz-állomás, Lackner Kristóf utca 9–11.). Aki pedig még nem regisztrált, az tegye meg. 
A fejlesztésről számokban
Az ÉNYKK Zrt. működési területén összesen 151 jegykiadó gépet telepítenek. Ezek közül 63-at Veszprém, 88-at Győr-Moson-Sopron megyében, ezen belül 42-t a soproni forgalmi üzemnél helyeznek üzembe. A jegykiadó gépek cseréje összességében mintegy 50 millió forintba kerül, melyet a társaság önerőből finanszíroz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltozás miatt útlezárás Sopronban

Aszfaltozás miatt útlezárás Sopronban
Sopronban a Híd utcában pénteken és szombaton aszfaltozási munkák zajlanak a Balfi úti körforgalom… Tovább olvasom