Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Új székházat épít a Sopron Bank

Sopron - Mintegy félmilliárd forintból ötszintes székházat épít a Sopron Bank Burgenland az Ógabona téren. A tervek szerint az épületet legkésőbb 2010 januárjában átadják.
Új, impozáns épülettel gazdagodhat Sopron. Az Ógabona téren, a Festőterem mellett a romos épület elbontása már elkezdődött.

Látványterv: Mintegy félmilliárd forintból épít új székházat a Sopron Bank Burgenland a belváros közelében.
Látványterv: Mintegy félmilliárd forintból épít új székházat a Sopron Bank Burgenland a belváros közelében.

– Bankunk kinőtte a régi, Kossuth Lajos utcai központját, és úgy gondoltuk, ha már új székházat építünk, akkor ez mindenképpen illeszkedjen a környezetébe, de egyben legyen modern is – mondta el a Kisalföld megkeresésére Thomas Radil, a bank vezérigazgatója. – Pénzintézetünk az egyetlen magyarországi bank, amelynek nem Budapesten van a központja. Ezért olyan székházat szeretnénk, amely a belváros közelében, egy forgalmas útvonal mentén áll, mindemellett impozáns megjelenésével figyelmet kelt az itt élők és az erre járók körében is. Az építész, Józsa Dávid a városképet tiszteletben tartó, de meghatározó megjelenésű ötszintes irodaházat álmodott ide, amelynek földszintjére korszerű, az ügyfelek minden igényét kielégítő bankfiókot terveztünk.


A ház alatt liftes garázsokat alakítanak ki. Az emeleteken lesznek az irodák, a legfelső szinten kap helyett a közösségi és rendezvényterem. A beruházás összege a tervek szerint eléri a félmilliárd forintot.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. nem kellett volna! 2008. november 10. 21:32
  „Amikor megláttam, az első benyomásom az volt, hogy a tervezőnek mindössze egyetlen vonalzó volt a kezében. Remélem, valakinek helyén lesz az esze és nem valósul meg ez a doboz-ház. Az építésznek javaslom, hogy a jövőben laktanyákat, raktárakat és börtönöket tervezzen.”
 • 53. mindigatutit 2008. október 02. 11:27
  „eléggé tájékozatlan vagy::))))”
 • 52. obi 2008. október 02. 10:37
  „Ilyen bank is van? Hm...nem is hallotam róla. Aztán ha majd a hitelválság komolyra fordul nálunk is, ezek a törpék mennek először csődbe és kérik majd a sokmilliárdos állami pumpát. A vezetők meg sokmilliós végkielégítéssel távoznak...
  Lehet, hogy mégiscsak Marx-nak volt igaza? :)”
 • 51. Szégyen! 2008. október 02. 09:38
  „Sopronba az egyik oldal létrehoz valamit kezdődik az ocsáról a másik olda irányából és fordírva. Igenis szép és térbevaló megvalósítandó épület.”
 • 50. G.D 2008. október 01. 23:45
  „Kell ez, de kinek? Hallottatok már a világot "máshol már" megrengetö bank- és finánc helyzetröl?”
 • 49. Igazság 2008. október 01. 23:30
  „Joco az igazi szerintem vagy be van rugva, mint az atom, vagy alapból ilyen abnormális. Szerintem egy jó pszichiáterre lenne szüksége.”
 • 48. wuschel 2008. október 01. 22:11
  „Nem a terv lenyeges , hanem az hogy ne mennyen tönkre a Bank!!”
 • 47. Zs 2008. október 01. 21:44
  „Látványterv alapján szerintem sem illik bele az elképzelés a környezetbe. Olyan mint az Orsolya tér közepére beépített kocka szörnyűség, csak modernebb kivitelben.
  Ügyes a fogalmazás: "A beruházás összege a tervek szerint eléri a félmilliárd forintot."
  Nemhogy eléri, hanem szerény véleményem szerint a többszöröse. A környéken elég drágán szoktak építeni. :))))) Jópár száz millát azért még hozzá kell majd csapni, ha nem akarják a 3. emeletnél félbehagyni:)
  Egyébként annyit költenek rá amennyit csak akarnak, mivel a sajátjukból teszik.
  Ha megépítik építsék a környezetbe illeszkedőnek, de egyben modernnek is.”
 • 46. Csodabimbó 2008. október 01. 21:35
  „Oklahoma,

  Adj csak egy linket, h neked milyen középületek jönnek be, ha ennyire megy a fikázás, villantsd meg a stílusod, adott a lehetőség.
  Bodrossy megvágott a SZIF-en? Sztem nem tervez ő rossz középületeket, igaz nem egy Hundertwasser, de az Ógabona tér sem a Kegelgasse.

  Porh anyós, ha az vagy akire gondolok, akkor te is terveztél egy ilyesmi családi házat egy kis sövényes köz mellett és színvonalas oktatásokat is tartasz. Tetszik a paprikás csipkelődésed és megértem, amit gondolsz, de tudod még mindig sok az egyszerű emberke.

  Schármár fa verandája is érdekesen mutatna a belvárosban móricz (így kisbetűvel:)! Hasonló épületekkel tele van Grinzing, de az a múlt, amiből az értékeket őrizni kell, mellette pedig próbálgatni az új irányvonalakat, az utókor majd dönt/bont, h maradjon, vagy menjen. Akinek nem tetszik a látványterv, talán gyenge a térlátása és még nem tudja elképzelni milyen is lesz amikor az üvegfelületen éjszaka visszatükröződik az addigra remélhetőleg meggyógyuló Petőfi tér.”
 • 45. Grapp 2008. október 01. 21:30
  „Az h a Lövérek tele van színes tornyos borzalmakkal az senkit nem zavar? Azok környezetbe illők? Vagy amikor a belváros állítólag műemlék házain fehér műanyag ablakok vannak? Vagy éppen hosszú évtizedek óta nem volt pénz tatarozásra, omlik a vakolat és emiatt ezek az épületek ahelyett h díszítenék a várost pont az ellenkezőjét érik el? Ne legyünk már ennyire szűk látókörűek. A tervező nyilván bizonyos támpontok alapján dolgozott, és az sem utolsó, h nem volt kötelező elfogadni az ötleteit. A mögötte levő épületek a hátulsó utcában egyébként hasonlóan modernek. Nekem tetszik, gratulálok a tervezőnek!”
 • 44. Grapp 2008. október 01. 21:30
  „Az h a Lövérek tele van színes tornyos borzalmakkal az senkit nem zavar? Azok környezetbe illők? Vagy amikor a belváros állítólag műemlék házain fehér műanyag ablakok vannak? Vagy éppen hosszú évtizedek óta nem volt pénz tatarozásra, omlik a vakolat és emiatt ezek az épületek ahelyett h díszítenék a várost pont az ellenkezőjét érik el? Ne legyünk már ennyire szűk látókörűek. A tervező nyilván bizonyos támpontok alapján dolgozott, és az sem utolsó, h nem volt kötelező elfogadni az ötleteit. A mögötte levő épületek a hátulsó utcában egyébként hasonlóan modernek. Nekem tetszik, gratulálok a tervezőnek!”
 • 43. Jocóné - sajnos az igazi 2008. október 01. 21:15
  „Úgy látom, nekem kell elnézést kérnem az uram ostobaságiért, amit a 35,38,40,42 hozzászólásokban követett el. Az a helyzet, hogy ennek a ***moderálva*** már megint elgurult a Viagrája, ezért annyira ideges lett, hogy össze-vissza írogat minden marhaságot. Pedig csak arra használja, hogy beletaláljon a WC-be és ne a cipójét huggyozza le. Mégegyszer bocsánatot kérek mindenkitől és megígérem, ha mégegyszer ilyet csinál, úgy megsodrófázom, hogy becsinála ***moderálva*** !”
 • 42. /joco1-azigazi 2008. október 01. 20:35
  „Cain 2008.10.01. 20:28 .TUDOD VALAKI/VALAKIK "JAVASLATÁRA" AZ OCSMÁNY "SZAVAK GYÜJTÖJÉNEK MEGFELEÖEN "MODERÁLJÁK" A SOPRONI "***moderálva*** " PÁROS JELZÖJÉT AZ ***moderálva*** .
  Tudom gyerekes dolog, de hát a nagyhatalmu Simon dr. és -nevét le sem merem irni- párja ténykedése ellen más modszerem nincs.Ök moderáltathatnak, ujságban nyilatkozgathatnak de egy NYILT FORUMON érveiket nem merik "ütköztettni"”
 • 41. Cain 2008. október 01. 20:28
  „#35 ; #40

  Ez meg mi a faxom ??”
 • 40. /joco1-azigazi 2008. október 01. 20:23
  „***moderálva***”
 • 39. Oklahoma 2008. október 01. 20:21
  „Mikor megláttam a látványtervet azt hittem, hogy ez is a győri Bodrossy féle tervek egyike. Egyetlen fejesvonalzóval megrajzolva, és kb. ugyanennyi zsalutáblával kivitelezhető. Bocs az oszlopokra IS kell még egy zsalu. Igénytelen, egyszerü és csúf, bár megépíteni nem nagy durranás és olcsó. Szerintem egyáltalán nem odavaló.”
 • 38. /joco1-azigazi 2008. október 01. 20:13
  „matesz 2008.10.01. 19:44 ez a hányadik "fedöneved", tudod amit az UD-tol kaptál? Mégegyszer: van Sopronban-hatalmon egy páros- nem házas-páros- aki uralja az ***moderálva*** és a várost. Javaslatára, kérelmére- (utasitására ?)a kisalföld elkezdte "moderálni" "nevüket" tartalmazo reagálásokat.Hát itt tartunk.”
 • 37. soproni 2008. október 01. 19:59
  „Gondolom az itt felháborodottaknak jobban tetszenek a több százéves lepusztult műemlékházak. Ennyire ne akarjatok leragadni a megszokott dolgoknál. Mindenki csak háborogni tud és okoskodni. Miért baj az,ha Sopronban szinvonalas,modern épületek is helyet kapnak?Sokkal szemet gyönyörködtetőbb látvány a leendő bank épülete,mint a lepusztult házak látványa.”
 • 36. matesz 2008. október 01. 19:44
  „35.

  Neked mi a bajod? Megint részeg vagy? Vizsgáltasd már ki magad vazze, mert nem egyszerű a betegséged, az biztos. Mi ez a témához egyáltalán nem kapcsolódó, zavaros baromság? Komolyan mondom, látatlanban is sajnálom a családodat - ha van - hogy egy ilyen alakkal kell együtt élniük.”
 • 35. /joco1-azigazi 2008. október 01. 18:17
  „***moderálva***”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ultrahangkészülékre gyűjtenek

Sopron - A soproni Erzsébet-kórház intenzív osztályán a munka könnyebbé és biztonságosabbá tételéhez… Tovább olvasom