Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Új szakrendelők a kórházban

Új szakrendelőket alakítanak ki a soproni Erzsébet-kórház egykori vérellátó állomása helyén. A sürgősségi betegellátó osztályt is létrehozzák. A napokban kezdődő munkálatok június végéig tartanak.

A soproni Erzsébet-kórház új szakrendelőket nyit a korábbi vérellátó állomás helyén, a műtéti tömb földszintjén. A valószínűleg júliusban már a betegek rendelkezésére álló új egységek között lesz urológiai is, ahol röntgennel és ultrahanggal végeznek majd vesekőzúzást. Egy másikban a vizelési és a vizelettartási problémákkal küszködőket látják el. Ott a gyógyítást egy olyan húszmillió forintos új berendezés segíti, amely pontosan diagnosztizálja a betegség helyét és mértékét. A napi feladatok ellátásán túl a sebészeti szakrendelés újdonsága lesz, hogy a helyreállító – s az OEP finanszírozta – plasztikai műtét mellett fizetős szépségplasztika is megkezdi munkáját. Beindul az endokrin sebészet, ahol a belső elválasztású és hormont kiválasztó mirigyek betegségeit kezelik sebészeti úton.

Az új szakrendelésen kap helyet az onkológia, a daganatos betegek sebészeti gondozása. A traumatológiai osztályon történt vezetőcsere révén lesz sportsebészet, a hazai szaktekintély, dr. Klára Tamás Budapestről érkezett osztályvezető főorvos vezetésével. Megerősödik a gerincstabilizáló sebészet, továbbá ugyanezen a szakrendelésen zajlik majd az ízületi porcmegbetegedések kezelése és a protézisbeültetések előkészítése. A kollégák a legkorszerűbb, egyúttal a legkíméletesebb protetikai módszereket fogják alkalmazni, amely csak minimális méretű külső beavatkozással jár együtt. Az aneszteziológiai rendelőben a műtétre várakozókat készítik fel lelkileg éppúgy, miképpen a beavatkozás részleteiről is informálják a betegeket. Mint megtudtuk, a rendelési idő meghosszabbítását is tervezi a kórház vezetése.

– Az egészségügyi kormányzat törekvésének megfelelően a fekvőbeteg-ellátás irányából egyre inkább a háziorvosi, illetve a járóbeteg-szakrendelés felé tolódik el a gyógyítás – mondta dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet-kórház főigazgató főorvosa. – Ebből eredően csökken a kórházi aktív ágyak száma, s nő a járóbeteg-forgalom, illetve a rehabilitáció jelentősége. Ezt a célt szolgálja az új szakrendelők felállítása, párhuzamosan a sürgősségi betegellátó osztály létrehozásával. Az összesen több tízmillió forintos beruházást pályázati pénzből és önkormányzati támogatásból finanszírozzuk.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áttetsző címkék a palackokon

Sopronban tegnap bemutatták a Heineken olyan visszaváltható palackjait, amelyeket a világon először… Tovább olvasom