Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Új szakorvos vezeti a traumatológiai osztályt

Dr. Klára Tamás (46 éves) ortopéd és baleseti sebész főorvos személyében új vezetője van a soproni Erzsébet-kórház traumatológiai osztályának, ahol az ellátás palettája a tervek szerint a sportsebészettel is gazdagodik.
Diploma után két évtizedig a budapesti Uzsoki utcai kórházban dolgozott Sopronba jövetele előtt dr. Klára Tamás, az Erzsébet oktató kórház traumatológiai osztályának új osztályvezető főorvosa. A budapesti intézmény hazánk egyik legpatinásabb mozgásszervi klinikájának számít: olyan nemzetközi szaktekintélyek oktatták ott a baleseti és a mozgásszervi megbetegedésekkel kapcsolatos sebészeti eljárásokat, mint a soproni kötődésű dr. Gábor Antal főorvos vagy dr. Hangody László professzor. Dr. Klára Tamás emellett az Egyesült Államok, Németország, Svájc és Svédország neves klinikáin is továbbképezte magát.

– A soproni kórházvezetés felkérésére jöttem Sopronba. Célunk a traumatológiai osztály égisze alatt egy teljes körű mozgásszervi sebészet kialakítása – hangsúlyozta az új osztályvezető főorvos. – A degeneratív betegségek gyógyításán, illetve végtagsérülések ellátásán túl a protetika, az ízületi sebészet tevékenységünk egyik legfontosabb része lesz. Sopronban ugyanolyan implantátumokkal dolgozunk, mint amit a legmodernebb egyetemi vagy külföldi klinikák alkalmaznak. A mozgásszervi sebészetben is új módszereket vezetünk be: egészen csekély metszésekkel leszünk képesek komoly műtétek elvégzésére. A traumatológusok ilyen irányú, átfogó kiképzése már elkezdődött. Az eddigi specialitások mellett a kéz- és vállsebészet további fejlesztését, kiszélesítését is tervezzük. Jó hír, hogy reményeink szerint egy-két hónapon belül négy újonnan érkező orvossal bővül osztályunk működése. Nagy hangsúlyt fektetünk a rehabilitációra, e témában szorosabb együttműködést szeretnénk kialakítani a balfi szanatór iummal.

Dr. Klára Tamás elmondta még: a sportsebészet beindítása is a tervek között szerepel, ugyanakkor a 13–15 millió forintos műszerpark beszerzése elképzelhetetlen önkormányzati támogatás nélkül. A kórházvezetéssel együtt reméli, hogy a traumatológiai osztály átfogó fejlesztését segítő eszközbeszerzésnek nem lesz akadálya.

Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvek és ellenérvek a fejlesztésről

Kránitz László, az MSZP helyi elnöke szerint a soproni alpolgármester nem jól képviselte a város… Tovább olvasom