Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Új sportegyesület Sopronban

Sopronban a „ 48-as ” laktanyában, majd a későbbi határőrség épületeiben ma már a rendészeti szakközépiskola működik. Mint minden középiskolában, a testnevelés és sport is jelen van. Az elmúlt időszakban az oktatási intézményben a sport kinőtte az iskolai kereteket.
Az elmúlt év végén történtekről Préger Árpád őrnagy beszélt, akit az időközben megalapított sportegyesület elnökévé választottak.
– A tanulók, hallgatók iskolai tananyagán kívül az oktatók, valamint intézményünk többi dolgozója körében népszerű elfoglaltságot jelentenek a különböző sportos megmozdulások – mondta Préger őrnagy. – Így jutottunk el a sportegyesület alapításához, amelyre az elmúlt év decemberében került sor. Az alakuló közgyűlésen harminketten vettek részt, de napjainkban már mintegy másfél száz a klub taglétszáma. Hat szakosztállyal indítottuk sportegyesületünket: önvédelmi sportok, lövészet, teke, atlétika, labdarúgás, szabadidősport. Egyelőre erre volt igény, de nem zárkózunk el újabb szakosztályok, mint például a kosárlabda, indításától sem. Az intézményen belüli sportrendezvények mellett már eddig is ott voltunk a városi bajnokságokon, de a későbbiekben több csapattal is szeretnénk részt venni azokon egy-egy sportágban.
Rendszeres résztvevői voltunk és vagyunk a hosszú távú viadaloknak – Bécs-Budapest szupermaraton, Fertő-tó kör – és utcai versenyeknek, valamint ott vagyunk a „ túlélési ” eseményeken is. Így az egyesületi keretek még több lehetőséget adnak majd mindannyiunk számára a sportoláshoz, a testedzéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az Ojtozi sétány

Megújult a soproniak egyik kedvelt sétálóútja, az Ojtozi sétány, amely immár hetven éve hirdeti,… Tovább olvasom