Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Új roma szervezet alakulhat

Sopron - Új roma érdekvédelmi szervezetet alapítanának Sopronban, hogy átvegyék a megszűnt kisebbségi önkormányzat egyes feladatait. A fő cél a roma integráció.
Egy évvel ezelőtt szűnt meg a soproni roma kisebbségi önkormányzat. A Ferenczy János utcai iroda azóta üresen áll. A tulajdonos soproni önkormányzat egyelőre nem tervezi, hogy bérbe adná vagy más módon hasznosítaná a helyiségeket. A kisebbségi önkormányzat mind Sopron, mind a Nemzeti Kisebbségi és Etnikai Hivatal felé elszámolt a pénzekkel, támogatásokkal.

– Terveink szerint megalakítjuk a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület soproni tagszervezetét – mondta el megkeresésünkre Horváth Attila, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

– Nem várhatunk 2010-ig, a következő kisebbségi önkormányzat megválasztásáig. Az új egyesület fontos feladata a roma érdekvédelem, a tanácsadás, valamint a pályázatok és ösztöndíjak kezelése.

Olvasóink írták

 • 5. erdész 2008. április 26. 15:54
  „T. Balogh András és egyéb jogvédők!A magyar lakosság 10%-a cigány.A börtönökben az elitélt férfiak több mint 70%-a, a nők 90%-a cigány.Elég beszédes adat,nem? Integráció? Beilleszkedésre évszázadok óta képtelenek,beilleszkedni nem akarnak.Az erőszak és a bünözés a vérükben van.Dőlnek a százmilliók segélyekre,ami rögtön megy a kocsmába.Ha van munka,akkor sem hajlandóak dolgozni.T.jogvédők !Ha még nem olvasták a kurucinfót,hát olvassák!És a kurucinfó igazat ír,ezt keletről,a cigányok miatt Sopronba költözőktől tudom.Adjunk hálát istennek,hogy Sopronban az országoshoz képest kevesen vannak,de még így is többen,mint kellene.Azért volt előnye a határsávnak.Sopronban helyiséget nem szabad ilyen célra odaadni!(A JOBBIKNAK be kellene jutnia a parlamentbe az SZDSZ helyett!)”
 • 4. Balog András 2008. április 26. 15:19
  „hogy lehet igy vélekedni .minden népcsoportban vannak
  tanultak,tanulatlanok,dolgos emberek,trogerek.stb.
  A romák is emberek.lehetőséget kell adni hogy tudjanak
  érvényesülni a társadalomba.Aki dolgozni szeretne nem
  teheti mert faji hova tartozása miatt elitélik.”
 • 3. fehérpecsenye 2008. április 26. 07:05
  „White Power!Aki nem fehér az dögöljön meg!Szemét romák!A társadalom púpjai,halál rájuk!”
 • 2. antiroma 2008. április 26. 04:47
  „Amiért én megdolgozom-azt ők ingyen kapják.....Amit én felépítek-ők mind lerombolják...A törvény engem sújt-ők megússzák.....A QRVA ANYÁTOK ROHADT ROMÁK!!!!!!!”
 • 1. hulo 2008. április 26. 01:51
  „Nem integrálni. Likvidálni. Takarojatok a büdös faszba mocsadék cigányok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sérültséggel élőkre irányítják a figyelmet

Lövő - Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal tartják meg Lövőn a kistérségi közigazgatási… Tovább olvasom