Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Új rádió Sopronban

Sopronban a 104,6-os hullámhosszú frekvencián hamarosan új rádió kezdi meg adását. Az ORTT által meghirdetett pályázatra hat jelentkezés érkezett.
Molnár László, a Rádió Sopron tulajdonosa politika- és pártsemleges rádiót képzel el.
A pályázat kiírását az osztott frekvencián való működés felszámolása, illetve Sopron és térsége rádiós ellátottsága indokolta – tudtuk meg Vékány Évától, az Országos Rádió és Televízió Testület sajtószóvivőjétől. A győri, soproni és fővárosi pályázókat terveikről kérdezte a Kisalföld.

Lokárpatrióták és sportolók

A Rádió Sopron tulajdonosa, Molnár László úgy véli, a hallgatók és a város is megsínylette, hogy évekkel ezelőtt megosztottan adták ki a 94,1-es frekvenciát. A műsorvezető elmondta, egy korrekt, az országos piacon is vezető szerepet játszó marketingcsapat állt mellé. Velük összefogva szeretnének létrehozni egy igazi lokálpatrióta rádiót a 104,6-on. Politika- és pártsemleges rádiót képzelt el, amely reményei szerint megérinti majd a soproniak szívét.
A pályázók között találjuk a népszerű sportoló, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csollány Szilvesztert is, aki üzleti partnereivel szeretne rádiót működtetni Sopronban. Mint elmondta, a magyar sportot támogatnák a rádió beindításával, mert köztudottan rengeteg pénz hiányzik a szférából. A rádió arculatának megformálásakor azt tartanák szem előtt, hogy mindenkor a hallgatók véleménye kerüljön előtérbe, hiszen, idézve az élsportolót: „Mi vagyunk a hallgatókért, és nem ők értünk".

Szükség lenne egész nap sugárzó rádióra

Az Ikva Rádió képviseletében Rózsás József rádióvezető elmondta, cégük egyéb rádiós tevékenységekkel is foglalkozik, és nem ez lenne az első 24 órás rádió, amit üzemeltetnének. A rádióvezető az esélyeket nem latolgatta. Egy dolgot azonban leszögezett: Sopron abból csak profitálhat, ha erős, 24 órás rádió kezdi meg működését. Ilyen médium pezsgőbbé tenné a város életét, hiszen ez az egyetlen lehetőség az információ azonnali továbbítására.

A Pannon Sopron Kft. ügyvezetője, Sass András úgy gondolja – függetlenül attól, hogy ki nyer –, Sopronnak szüksége van egy ilyen rádióra. Pk helyi eseményekre alapozva, aktuális információkat sugározva, színvonalas zenével elégítenék ki a hallgatók igényeit.
A győri érdekeltséggel rendelkező Lövér Konzorcium nevében Sivák Péter nyilatkozott. Elképzelései szerint ők olyan interaktív rádiót indítanának be, amely száz százalékig bevonja a helyi lakosokat, és talán még a határon túl élő hallgatókat is. A hatodik pályázó, az Erasmus Bt. nem szolgált információval. (A harmadik soproni adó, a Panoráma Rádió szándékairól sem sikerült közelebbit megtudni.)

Az ORTT előreláthatólag július végén hozza meg a döntést, amely hosszú távon meghatározhatja a soproni rádiózás jövőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A veszteséget a vásárlók fizetik

A forint kiszámíthatatlan árfolyamváltozásai különbözőképpen hatnak a magán- és a vállalkozói… Tovább olvasom