Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Új polgármestert választanak Röjtökmuzsajon

Röjtökmuzsaj - Egészségügyi okok miatt lemondott a polgármesteri posztról Bak Gyuláné, Röjtökmuzsaj első embere. Az új választást június elsején tartják.
Több hónapos gondolkodási idő után Bak Gyuláné röjtökmuzsaji polgármester úgy döntött, megválik posztjától. A polgármester asszony 1994 óta vezette a települést.

– Kezelőorvosaim egybehangzóan javasolták, próbáljak meg stresszmentesen élni – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Bak Gyuláné. – Sajnos az egészségi állapotom annyira megromlott, hogy már nem tudom teljes energiával vezetni a települést. Fájdalmas döntés volt ez számomra, de nem volt más választásom. A polgármesteri teendőket az időközi választásig Kiss József látja el. Az alpolgármester tizennégy éve dolgozik mellettem, így átlátja a falu életét. Bízom benne, hogy ez a változás nem okoz törést a település életében. A hivatali ügyek átadás-átvétele már megtörtént.

Az egyik legnagyobb röjtökmuzsaji beruházás Bak Gyuláné polgármestersége idején kezdődött el és fejeződött be: tavaly adták át az Ebergőccel közösen megépített szennyvízcsatorna-hálózatot. A próbaüzem májusban ér véget, eddig komolyabb probléma nem merült fel, így minden adott ahhoz, hogy megkapják a végleges működési engedélyt.

A településen már az időközi választás időpontját is kiírták. A helybéliek eszerint június elsején újra szavaznak. A voksoláson csak polgármestert választanak, a képviselő-testület a helyén marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidéken könnyebb társulásban

Kistérség - Megéri társult formában működtetni a falvakban az oktatást. Amennyiben megfelelnek a… Tovább olvasom