Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Új pályázatok indulnak civileknek

Sopron - Civil pályázati lehetőségekre, ingyenes informatikai képzésre és civil szervezetek számára kedvezményes szoftvervásárlásra hívták fel a figyelmet a hétvégi civil fórumon.
A civil egyeztető fórumok újjászerveződésének elősegítéséről beszélt dr. Rácz Sándor, a Nemzeti Civil Alapprogram tanácsának elnöke a Pedagógusok Művelődési Házában tartott rendezvényen. – 2004-ben a területfejlesztési törvény lehetővé tette a civil érdekegyeztető fórumok létrejöttét, ekkor alakultak meg a kistérségi és a megyei fórumok – mondta el az alelnök. – Ebben azonban kevés civil szervezet képviseltette magát és a mai napig nincs rendezve az anyagi háttér. Olyan szakértői háttér sincs, amivel komoly munkát lehetne végezni. Most átfogó programra lenne szükség, ehhez azonban újra kellene szervezni a fórumokat.

Kassai Ildikó, az ESZA Kht. programvezetője a 2008-as pályáztatási folyamatokról adott felvilágosítást. Kiderült, a nyugat-dunántúli kollégium kiírásai februárra várhatók. – Civil szervezetek működési költségeire, valamint szakmai programokra lehet pályázatot benyújtani, de nemzetközi együttműködési, képzési és szolgáltatásfejlesztési lehetőségek is nyílnak – mondta el a programvezető. – Célszerű az nca.hu vagy a nonprofit.hu honlapokon nyomon követni a lehetőségeket. Fontos kiemelni, hogy a tavalyi pályázati nyerteseknek rövidesen elkezdődik a beszámolási időszak.

A civil szolgáltató központ munkáját Timár Irén irodavezető mutatta be, aki a szolgáltatásokra hívta fel a figyelmet. – A közösségi technológiai központ ingyenes informatikai képzést és ingyenes internethasználatot biztosít civil szervezeteknek – mondta el Timár Irén. – Létezik továbbá egy Civiltech-program, melynek keretében az általunk regisztrált szervezetek kedvezményes számítógépes programokhoz juthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most lehet pályázni kulturális fejlesztésre

Sopron - Sopronnak lehetősége nyílt, hogy kulturális fejlesztésekre nyújtson be európai uniós… Tovább olvasom